Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра туристичного та готельного бізнесу >
Статті (ННІДО ТГБ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12582

Название: Інвестиційне забезпечення сфери туризму в умовах модернізації економіки: теоретико-методичні аспекти
Авторы: Карпенко, Юрій Вікторович
Ключевые слова: туризм
туристичний бізнес
інвестиції
інвестиційна діяльність
інвестиційні відносини
фінансово-кредитне забезпечення
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Карпенко Ю. В. Інвестиційне забезпечення сфери туризму в умовах модернізації економіки: теоретико-методичні аспекти / Ю. В. Карпенко // Економічні горизонти. – 2018. – № 4 (7). – С. 109-117.
Аннотация: Мета дослідження. Метоюстатті є формування теоретико-методичних підходів до інвестиційного забезпечення сфери туризму в умовах модернізації економіки.Методологія.Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою загальнонаукових методів дослідження, а саме: аналізу, систематизації та узагальнення.Результати.Проведено аналіз різних точок зору, підходів щодо структурних складових, змісту, форм та функцій механізму інвестиційного забезпечення. Встановлено, що велика кількість вчених, які беруть участь у цій проблемі, розглядають інвестиційну підтримку як процесний підхід (набір процесів, що підлягають управлінню). Досліджено теоретико-методичні аспекти інвестиційного забезпечення сфери туризму. У ході дослідження встановлено, що сфера туристичних інвестицій має такі особливості, які визначаються особливостями туристичних послуг: байдужість, сезонні коливання, невідповідність часу продажу туристичних послуг та їх споживання, взаємозв’язок між підприємствами, що беруть участь у реалізації туристичних послуг, невідчужуваність туристичних послуг від місця їх формування. Запропоновано авторське визначення категорії «інвестиційне забезпечення сфери туризму», як динамічної сукупності інституційних форм, методів, механізмів управління, акумуляції та оптимального розподілення матеріальних і нематеріальних ресурсів з метою забезпечення ефективності процесів охорони, відтворення природних ресурсів; збереження, відновлення та використання об’єктів історико-культурної спадщини; модернізації об’єктів туристичної інфраструктури.Практичне значення.У дослідженні визначено статичні (природні, кліматичні, географічні, культурно-історичні) і динамічні (інституційні, економічні, соціально-демографічні, міжнародні, соціально-політичні, наукові і технічні) фактори, які впливають на інвестиційне забезпечення сфери туризму в Україні на різних рівнях управління.Перспективи подальших досліджень.Наукового вирішення потребує розвиток теоретичних і прикладних положень формування механізму державного регулювання інвестиційної діяльності в сфері туризму.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12582
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТГБ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Карпенко Ю. Інвестиційне ....pdf1,4 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь