Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра комп'ютерних наук та інформаційних технологій >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО КНІТ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13979

Название: Розробка rootkit та його аналіз впливу на бeзпеку операційної системи Linux
Авторы: Лисенко, Давід Віталійович
Ключевые слова: rootkit
безпека Linux
приховування процесів
отримання привілеїв
Дата публикации: 26-Июн-2024
Издатель: Полтавський університет економіки і торгівлі
Библиографическое описание: Лисенко, Д. В. Розробка rootkit та його аналіз впливу на бeзпеку операційної системи Linux: кваліфікаційна робота ... бакалавра : 122 Комп’ютерні науки / Давід Віталійович Лисенко. - Полтава, 2024. - 100 с.
Аннотация: Об’єкт розробки – створення rootkit-у для операційної системи Linux з можливістю приховування процесів і файлів, отримання привілеїв суперкористувача та запуску зворотного shell. Мета роботи – розробити rootkit, який забезпечує приховану діяльність у системі Linux, та проаналізувати його вплив на безпеку операційної системи. Методи дослідження – використання мови програмування C для розробки модулів ядра та CLI-інтерфейсу. Використання технологій для маніпуляції системними викликами та автоматизації запуску команд. Розроблено rootkit, що надає можливість приховування процесів та файлів, отримання привілеїв суперкористувача та запуску зворотного shell. Крім того, розроблено CLI-інтерфейс для керування rootkit-ом, який автоматизує основні функції. Було проведено аналіз існуючих rootkit-ів, їх методів та інструментів. Проектування та розробка rootkit-у, включаючи модулі ядра та CLI-інтерфейс. Тестування rootkit-у на різних версіях Linux та аналіз його впливу на безпеку системи. Результати роботи включають розроблений rootkit з документацією, що містить інструкції для користувачів та рекомендації щодо захисту від подібних загроз. Висвітлено переваги та недоліки використання розробленого rootkit-у та технологій у контексті забезпечення безпеки операційної системи Linux.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13979
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО КНІТ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Lysenko_David_Vitaliyovych-KNb41.pdf1,6 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь