Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра бухгалтерського обліку і аудиту >
Матеріали конференцій (ННІДО БОА) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/1844

Название: Удосконалення термінології в трансдисциплінарних дослідженнях з економічних наук
Авторы: Деньга, Світлана Миколаївна
Ключевые слова: трансдисциплінарні дослідження
майно
речі
активи
фонди
ресурси
Дата публикации: Ноя-2013
Издатель: Харків: Академія внутрішніх військ МВС України
Библиографическое описание: Збірник тез доповідей третьої науково-практичної конференції з міжнародною участю «Актуальні питання організації та управління діяльністю підприємств у сучасних умовах господарювання» 22 листопада 2012р.- Харків: Академія внутрішніх військ МВС України, 2013. - С. 78-80.
Аннотация: У сучасних умовах особливого значення набули трансдисциплінарні дослідження, особливість яких полягає в тому, що методологія одних наук може бути застосована в іншій науці. Одні й ті ж об’єкти буття в різних науках переважно названі різними термінами, також застосовані різні підходи до їх визначення. Узгодження термінології різних наук буде сприяти досягненню взаєморозуміння між науковцями та можливості використання надбання одних наук в інших. Тому доцільно дослідити спільне і відмінне при визначенні термінів, зокрема, використовуваних для позначення об’єктів інвестиційної діяльності, які трансформуються в об’єкти підприємницької діяльності на операційній стадії інвестиційного процесу. Вирішення даної проблеми має важливе значення при застосуванні підходу до дослідження підприємства як об’єкта вкладення капіталу, яке потребує узгодження відповідних економічних, бухгалтерських, фінансових і юридичних термінів.
Описание: При визначенні об'єктів підприємницької діяльності у складі активів підприємства вони досліджуються з наступних підходів: 1) з точки зору соціально-економічних відносин, зокрема, майнових і особистих немайнових, пов’язаних з майновими відносинами (в юридичних науках); 2) з точки зору джерел економічної вигоди (в бухгалтерському обліку); 3) як грошового вираження споживчої цінності та її еквівалентів (у фінансах); 4) з точки зору їхньої корисності і способів застосування у підприємницькій діяльності (в економіці). До того ж має значення наявність у об'єктів вкладень капіталу матеріальної форми та поділ об'єктів вкладень капіталу за тривалістю терміна їх використання в операційному циклі підприємства. Слід звернути увагу на те, що до складу ресурсів, засобів, фондів часто не включаються відповідні об’єкти у нематеріальній формі. Проте, визначення фондів через засоби, речі, ресурси дає підстави розширити значення цих термінів, враховуючи у їхньому складі і об’єкти особистих немайнових відносин, пов’язаних з майновими відносинами (майнові права і обов’язки).
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/1844
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій (ННІДО БОА)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Деньга.АВВ.doc69 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь