Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра туристичного та готельного бізнесу >
Статті (ННІДО ТГБ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/2921

Название: Природно-заповідні території як об’єкти екологічного туризму
Авторы: Литовченко, Ірина Володимирівна
Логвин, Михайло Михайлович
Ключевые слова: Екологія, туризм
Дата публикации: 2012
Библиографическое описание: Литовченко І. В. Природно-заповідні території як об’єкти екологічного туризму / І. В. Литовченко, М. М. Логвин // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. – 2012. – № 1 (52). – С. 60-65.
Аннотация: Туризм – це та сфера діяльності в сучасних умовах економічного і гуманітарного розвитку, яка є найбільш природною, екологічно чистою і такою, що швидко окуповується вкладени¬ми капіталами і працею. В цілому, зростання туризму, особливо міжнародного, є віддзерка¬ленням зміцнення міжнародних, економічних і культурних зв’язків. Міжнародні туристські зв’язки ведуть до розширення географічної сфери контактів між народами та збільшення їх інтенсивності. Вже близько 10 % населення світу виїжджає за межі своєї країни з турист¬ськими цілями. Відбувається глобалізація ту¬ризму, куди залучаються з кожним роком усе більше і більше людей. У системі поглядів, що визначають методо¬логію стійкого розвитку, важливе місце посі¬дає екологічне виховання і освіта. Саме туриз¬му, що має масовий характер і залучає до себе різні групи (вікові, за рівнем освіти, професій¬ної приналежності і ін.) населення, може на¬лежати одна з провідних ролей у формуванні нового екологічного світогляду. Відповідно до цього, ще в 80-х рр. XX ст. у розвинених кра¬їнах почала формуватися нова форма туризму – екологічний туризм, екотуризм (ecotourism).
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/2921
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТГБ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
250-941-1-PB.pdf1,41 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь