Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Статті (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3045

Название: Вплив податкової реформи на ефективність функціонування бюджетної системи України.
Авторы: Стрілець, Вікторія Юріївна
Ключевые слова: Податкова реформа
бюджетна система, податки, бюджет
Дата публикации: 2015
Издатель: Харків : ХНЕУ
Библиографическое описание: Стрілець В.Ю. Вплив податкової реформи на ефективність функціонування бюджетної системи України/ В.Ю.Стрілець // Бизнес-информ: науковий журнал Харківського національного економічного університету. – Харків : ХНЕУ, – 2015. – №1. - С. 323-330.
Аннотация: Мета статті полягає в дослідженні особливостей впливу заходів податкової реформи на ефективність функціонування бюджетної системи України. У результаті дослідження було кількісно оцінено вплив змін у податковому законодавстві на обсяг Зведеного бюджету за останні роки. Визначено позитивні наслідки реформування податкової системи та обґрунтовано необхідність її подальшого вдосконалення. Доведено, що деякі аспекти «Концепції реформування податкової системи України» можуть негативно вплинути на нарощення доходів державного сектора, пригальмувати розвиток бізнесу та національної економіки. Перспективою подальшого удосконалення реформи є приведення законодавчої бази оподаткування в Україні до європейських директив і принципів. У межах завдання підвищення фіскальної результативності системи оподаткування подальші дослідження мають бути направлені на визначення додаткових заходів зі збільшення доходів бюджету, що не будуть посилювати фіскальне навантаження на високотехнологічні та пріоритетні галузі економіки.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3045
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
binf_2015_1_54.pdfосновна стаття393,14 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь