Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності >
Монографії (ННІДО ПТБД) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4035

Название: Тіньовий та офіційний сектори економіки: антагоністичне співіснування і взаємодія
Авторы: Краус, Наталія Миколаївна
Ключевые слова: тіньова економіка
офіційна економіка
антагонізм
взаємодія
Дата публикации: 2008
Издатель: Полтава : ПУСКУ
Библиографическое описание: Тіньовий та офіційний сектори економіки: антагоністичне співіснування і взаємодія: Монографія. – Полтава: Полтавський університет споживчої кооперації України, 2008. – 179 с.
Аннотация: У монографії вперше здійснено теоретичне обґрунтування суперечливого співіснування тіньового та офіційного секторів економіки України, що розкривається через функції механізму їх взаємодії: обмеження, спонукання, примусу, заборони. Вперше розкрито зміст антагоністичного співіснування офіційного і тіньового секторів, як протилежних за критерієм дотримання чинних норм ведення господарської діяльності. Розроблено напрями фіскальної політики, на основі обґрунтування позитивних та негативних аспектів легального та нелегального виду підприємництва, що включають в себе відповідні заходи. Результати та висновки, отримані в монографії, дозволяють виявити причини, масштаби та наслідки зростання тіньового сектора економіки, підвищити ефективність розробки державних програм реформування податкової системи. Запропонований механізм взаємодії офіційного та тіньового секторів економіки в напрямку детінізації дозволяє практично реалізовувати взаємодію, виходячи з позиції поелементної будови механізму. Видання рекомендовано для науковців, викладачів, аспірантів, студентів економічних і юридичних навчальних закладів, практичних працівників органів державного управління, податківців, співробітників служб економічної безпеки підприємств, а також усіх тих, хто цікавиться проблемами створення механізмів детінізації економіки організаційно-управлінськими, фінансово-правовими та економіко-кримінологічними засобами.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4035
ISBN: 978-966-184-000-2
Располагается в коллекциях:Монографії (ННІДО ПТБД)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Моногр.Краус Н.М. 2008.pdf2,13 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь