Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Статті (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4384

Название: Сутність та складові фінансового потенціалу територіальних громад.
Авторы: Єгоричева, Світлана Борисівна
Тимошенко, Оксана Валеріївна
Панченко, А.І.
Ключевые слова: Місцеве самоврядування
територіальні громади, фінансовий потенціал, бюджетний потенціал, фінансові ресурси територіальних громад, фінансовий потенціал територіальних громад.
Дата публикации: 2016
Издатель: Інвестиції: практика та досвід.
Библиографическое описание: Єгоричева С.Б. Сутність та складові фінансового потенціалу територіальних громад / С.Б. Єгоричева, О.В. Тимошенко, А.І. Панченко // Інвестиції: практика та досвід. – 2016. - № 8. - С. 11-15.
Аннотация: У статті викладено основні результати дослідження економічного змісту та структуризації фінансового потенціалу територіальних громад. Запропоновано сутність фінансового потенціалу розглядати, базуючись на системному (комплексному) підході й, крім ресурсної складової, виділяти інші компоненти, які лише у взаємодії можуть забезпечити максимальне використання фінансових можливостей. Це дозволило зміст фінансового потенціалу територіальної громади визначити як спроможність органів місцевого самоврядування до оптимального залучення та раціонального і ефективного використання фінансових ресурсів з врахуванням можливостей розширення та поповнення їх у довгостроковій перспективі для забезпечення функціонування й розвитку територіальної громади. Доведено, що фінансові ресурси (реальні та потенційно доступні) створюють лише базис фінансового потенціалу територіальної громади, але самі по собі вони не можуть бути гарантом досягнення цілей її соціально-економічного розвитку. Структуру фінансового потенціалу територіальної громади запропоновано розуміти як поєднання та взаємозв'язок ресурсних можливостей і можливостей системи місцевого самоврядування. Розвиток наукових підходів до економічного змісту й структури фінансового потенціалу територіальних громад сприятиме максимальному використанню його можливостей, що забезпечить підвищення рівня соціально-економічного розвитку та фінансової самодостатності суб'єктів системи місцевого самоврядування.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4384
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
4.pdfОсновна стаття146,1 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь