Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Сектор документознавства та інформаційної діяльності в економічних системах (архів) >
Статті (ННІДО СДІДЕС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4683
|
Название: | Роль хлебопекарской промышленности потребительской кооперации Украины в решении продовольственных проблем в 20-е гг. XX ст. |
Другие названия: | A Role of Breadbaking Industry of the Consumer Cooperatives of Ukraine in the Decision of Food Problems in the 20s of the 20th Century Роль хлебопекарской промышленности потребительской кооперации Украины в решении продовольственных проблем в 20-е гг. XX ст. |
Авторы: | Оніпко, Тетяна Володимирівна |
Дата публикации: | 2009 |
Издатель: | Державний університет інформатики і штучного інтелекту, м. Донецьк |
Библиографическое описание: | Оніпко Т.В. Роль хлібопекарської промисловості споживчої кооперації України у вирішенні продовольчих проблем у 20-і рр. XX ст. / Т.В. Оніпко // Наука. Релігія. Суспільство. — 2009. — № 2. — С. 62-69. |
Аннотация: | У статті зроблено спробу розкрити роль споживчої кооперації України щодо вирішення продовольчих проблем періоду непу. Зазначено, що продукція хлібопекарських підприємств споживчої кооперації сприяла усуненню продовольчих ускладнень, особливо в період неврожаю 1921 – 1922 pp. та кономічної
кризи 1923 р. Підкреслено, що хлібопекарські підприємства споживчої кооперації змогли зробити суттєвий внесок у забезпечення потреб зростаючого населення промислових центрів і новобудов під час індустріалізації, витіснивши зі споживчого ринку приватного конкурента. |
Описание: | In the article it is made attempt to open the role of the Ukrainian Consumer Cooperatives in the decision of food
problems of the period of the New Economic Policy. It is specified that the products of breadbaking enterprises
of the Consumer Cooperatives promoted elimination of food complications, specially in a poor harvest of 1921 – 1922
and an economic crisis of 1923. It is emphasized that breadbaking enterprises of the Consumer Cooperatives had
brought the essential contribution to maintenance of requirements of rising population of industrial centres
during industrialisation, having pressed the private competitor from the consumer market. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4683 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО СДІДЕС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|