Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Автореферати (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5018

Название: Національний кооперативний рух в економіці ринкового типу: стан та перспективи розвитку.
Авторы: Соколова, Альона Миколаївна
Ключевые слова: Національний кооперативний рух
споживча кооперація, кредитна кооперація, сільськогосподарська кооперація, трансформація кооперативних систем, конкурентоспроможність, стратегія розвитку, кластер.
Дата публикации: 2011
Издатель: Вищ. навч. закл. Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі"
Библиографическое описание: Соколова А.М. Національний кооперативний рух в економіці ринкового типу: стан та перспективи розвитку : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / А. М. Соколова; Вищ. навч. закл. Укоопспілки "Полтав. ун-т економіки і торгівлі". - Полтава, 2011. - 20 c.
Аннотация: Дисертація присвячена обґрунтуванню теоретико-методичних і розробці і науково-практичних рекомендацій щодо розвитку національного кооперативного руху в умовах ринкових трансформацій економіки України. Проведене дослідження дозволило уточнити сутнісну характеристику кооперативного руху з позицій конкурентної економіки, визначити основні особливості організаційно-економічного та соціального механізму функціонування споживчої, кредитної та сільськогосподарської кооперації, дослідити трансформаційні процеси та тенденції розвитку різних видів кооперативів в умовах ринку. Досліджено стан і ефективність господарсько-фінансової діяльності організацій споживчої, кредитної і сільськогосподарської кооперації. Виявлено тенденції розвитку і вплив зовнішнього та внутрішнього середовища на функціонування кооперативного сектора економіки. З метою підвищення ефективності кооперативних підприємств і організацій запропоновано методичні підходи до оцінки їх конкурентоспроможності та формування стратегії розвитку кооперативного сектора економіки, створення на базі споживчої, кредитної та сільськогосподарської кооперації регіональних об’єднань – кластерів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5018
Располагается в коллекциях:Автореферати (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Автореферат_Соколова.pdfосновна стаття585,88 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь