Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра педагогіки та суспільних наук >
Матеріали конференцій (ННІДО ПСН) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5067

Название: Умови підвищення якості вищої освіти Київ 2012
Авторы: Тодорова, Ірина Степанівна
Петренко, Світлана Міхайлівна
Ключевые слова: Вища школа, управління якістю, якість підготовки фахівця
Дата публикации: 2012
Издатель: Київ : Київський національний торговельно-економічний університет
Библиографическое описание: Петренко С. М. Умови підвищення якості вищої освіти / С. М. Петренко, І. С. Тодорова // Інновації в освіті : матеріали Міжнар. наук.-метод. конф. (Київ, 16-17 жовтня ) : тези доповідей. – К.: КНТЕУ, 2012. − C. 178-180.
Аннотация: Якість вищої освіти є основою входження до загальноєвропейського освітнього простору. Успіх у реформуванні системи освіти залежить від того, чи будуть знайдені нові підходи, завдяки яким логіка сучасних психолого-педагогічних теорій зможе на практиці втілитися в конкретні педагогічні дії. Для того, щоб надійно прогнозувати, адекватно й оперативно управляти якістю підготовки студентів, треба передусім розробити складну й тонку систему діагностики і контролю сутнісних елементів педагогічного процесу у вищій школі. Складність завдань з управління якістю професійної підготовки викликана тим, що вона залежить від цілого комплексу об'єктивних і суб'єктивних, внутрішніх і зовнішніх факторів.
Описание: Для того, щоб якість вузівської підготовки фахівця відповідала високим освітнім стандартам, недостатньо лише розробити нові педагогічні технології, методично, інформаційно і технічно їх забезпечити. Необхідно також: змінити реальне становище студента у вищому навчальному закладі, надати йому статус повноважного суб'єкта освітньої діяльності; сформувати у викладачів і студентів мотиваційну та інструментальну готовність до навчання, побудованому на пріоритетних сьогодні педагогічних принципах та інноваційних методах; забезпечити розуміння і прийняття самими студентами завдань професійної підготовки; виховати у студентів відповідальне ставлення до якісного оволодіння своєю професією, до розвитку творчих здібностей та особистісного зростання.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5067
ISBN: 978-966-629-565-4
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій (ННІДО ПСН)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Умови підвищення якості вищої освіти Київ 2012.doc52 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь