Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності >
Статті (ННІДО ПТБД) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5595

Название: ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИЙ ФОН “ІННОВАЦІЙНОГО КОРИДОРУ” МІКРО- ТА МАКРОРІВНЯ
Другие названия: INSTITUTIONAL BACKGROUND OF “INNOVATIVE CORRIDOR” ON MICRO AND MACRO LEVELS
Авторы: Краус, Катерина Миколаївна
Краус, Наталія Миколаївна
Криворучко, Ольга Сергіївна
Ключевые слова: інститути
інновації
інноваційна економіка
“інноваційний коридор”
інституціональний фон
модель “11і”
інформація
інфраструктура
Дата публикации: Фев-2017
Издатель: Чорноморський державний університет імені Петра Могили, ТОВ ДКС Центр
Библиографическое описание: Краус Н.М., Краус К.М., Криворучко О.С. Інституціональний фон “інноваційного коридору” мікро- та макрорівня / Н.М. Краус, К.М. Краус, О.С. Криворучко // Інвестиції: практика та досвід. – Київ, 2017. – № 3. – С. 10-16.
Аннотация: У статті досліджено та проаналізовано взаємодію інституційних елементів (учасників) “інноваційного коридору”. Обґрунтовано і розкрито інституціональний зріз інноваційної економіки на мікро та макрорівнях. Встановлено особливості інституціонального забезпечення під впливом змін в інституціональній, науково-технічній, технологічній і соціально-економічній структурах в напрямі становлення інноваційних хабів, іннотехів, хакатонів. Доведено, що інституціональні зрушення в економіці в напрямі інноваційності – це довгохвильовий перетворювальний процес соціально-економічного розвитку структурних одиниць, що проявляється в досягненні пікових показників розвитку та процесом інноватизації економіки. Запропоновано “інноваційний коридор” розуміти як механізм взаємодії інституціональних елементів інноваційної системи, які визначають, формують та уразі необхідності коригують інституційний фон, який забезпечує в кінцевому результаті “народження та вихід”, з цього коридору інноваційних продуктів/послуг, а також перетворення діяльності інститутів на повсякденну та призвичаєну до нових правил, норм, умов ведення інноваційної діяльності. Зроблено висновок про те, що інституціональний фон інноваційної економіки представляє собою впорядкування нормативно-правової бази сфери інновацій відповідно до основного закону даної сфери, а саме Закон України “Про інноваційну діяльність”, що й визначає інституціональну палітру інноваційної економіки.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5595
ISSN: 2306-6814
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ПТБД)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Стаття Іннов коридор 2017.pdf179,58 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь