Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра педагогіки та суспільних наук >
Матеріали конференцій (ННІДО ПСН) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5672

Название: Споживання як один із видів діяльності – самодіяльності багатовимірної особистості
Авторы: Тодорова, Ірина Степанівна
Ключевые слова: Діяльність, споживання, багатовимірна особистість, В.Ф. Моргун
самодіяльність, споживання як діяльність, вчинок, дія та операція
Дата публикации: Мар-2017
Издатель: Полтава: ПНПУ імені В.Г. Короленка
Библиографическое описание: Тодорова І.С. Споживання як один із видів діяльності – самодіяльності багатовимірної особистості / І.С. Тодорова // Багатовимірність особистості: теорія, психодіагностика, корекція. Зб. матеріалів наук.-практ. семінару з міжнарод. участю (м. Полтава, 23 березня 2017 р.) / співгол. оргкомітету С.Д. Максименко, М.І. Степаненко, Н.І. Сулаєва, К.В. Седих; за ред. В.Ф. Моргуна. – Полтава: ПНПУ імені В.Г. Короленка, 2017. – С. 178-183.
Аннотация: Представлена спроба змоделювати на основі структури індивідуальної діяльності, моністичної теорії багатовимірного розвитку особистості В.Ф. Моргуна та вчінкової психології психологічний процес становлення та функціонування особистості як суб’єкта діяльності споживання. Знання психологічних механізмів здійснення вчинків, розуміння умов опанування діями та операціями є необхідними для розкриття закономірностей формування особистості як справжнього суб’єкта діяльності споживання.
Описание: Що та як людина споживає розкриває важливий аспект змістовного спрямування її особистості. Де ж місце для споживання у системі змістових спрямувань, визначених В.Ф. Моргуном у третьому інваріанті структури особистості, – у справі, у спілкуванні, у грі та ритуалі або у самодіяльності? Хоча споживання включено в цілісну систему людської життєдіяльності та зв’язками різного типу переплетено з працею, грою, ритуалом та спілкуванням, але, в першу чергу, воно може бути віднесено до складу самодіяльності, яка спрямована на підтримку або перетворення самого себе (за В.Ф. Моргуном). Вчинок у діяльності споживання може бути визначено як дія, виконана на основі усвідомленого вибору продуктів за якістю, вироблених із турботою про безпеку для екології та здоров’я. До розряду вчинку також слід віднести вольові дії з обмеження споживання за етично прийнятними або раціональними мотивами, а також свідомий вибір природозахисних методів утилізації використаного продукту.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5672
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій (ННІДО ПСН)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Тодорова І.С. Споживання як один із видів діяльності_2017.docx27,72 kBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь