Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра підприємництва, торгівлі та біржової діяльності >
Статті (ННІДО ПТБД) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6000

Название: Наукові дослідження та інноваційні розробки у секторі вищої освіти
Авторы: Краус, Катерина Миколаївна
Краус, Наталія Миколаївна
Манжура, Олександр Васильович
Ключевые слова: наукові дослідження
сектор вищої освіти
інноваційні розробки
фінансування досліджень
індустріальні парки
Дата публикации: Янв-2018
Издатель: Миколаїв: Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського
Библиографическое описание: Краус К. М. Наукові дослідження та інноваційні розробки у секторі вищої освіти / К.М. Краус, Н.М. Краус, О.В. Манжура // Глобальні та національні проблеми економіки. – 2018. – Випуск 21. – С. 17–28.
Аннотация: У статті досліджено валові витрати на виконання наукових досліджень і розробок за видами витрат у секторі вищої освіти та внутрішні витрати на виконання наукових досліджень і розробок за галузями наук у розрізі різних видів досліджень в даному секторі. Проаналізовано фінансування досліджень і розробок в окремих країнах світу в 2000, 2010 і 2016 рр. у розрізі частки приватного бізнесу і недержавних організацій і частки окремої країни. Розкрито джерела фінансування витрат на виконання наукових та науково-технічних робіт в Україні. Проведено порівняння щодо кількості організацій, які займаються дослідженнями та виконують науково-технічні роботи за секторами діяльності в Україні, в 2005, 2010, 2012 та 2015 рр., яке дало змогу констатувати той факт, що простежується надзвичайно великий відрив української освіти й науки за результатами реалізації відкриттів і винаходів, у рівнях технологічного розвитку, в ефективності державної науково-технічної політики не лише від розвинутих країн, але й від країн, що розвиваються. Представлено зміст роботи індустріальних парків України як точок інноваційного розвитку країни та майданчиків для проведення різного роду досліджень, що дало змогу запропонувати авторське бачення вирішення проблеми зменшення кількості інноваційних розробок у секторі вищої освіти.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6000
ISSN: 2413-3965
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ПТБД)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Копія статті.pdf604,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь