Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра української, іноземних мов та перекладу >
Статті (ННІДО УІМП) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6489

Название: Банк тестових завдань з читання англомовної фінансової літератури
Авторы: Король, Тетяна Григорівна
Ключевые слова: тестове завдання з читання
банк тестових завдань
вид тестового завдання
специфікація тестового завдання
підбірка тестових завдань
підгрупа тестових завдань
Дата публикации: 2015
Издатель: Черскаський університет
Библиографическое описание: Король Т.Г. Банк тестових завдань з читання англомовної фінансової літератури / Т.Г.Король. // Вісник Черскаського університету. Серія "Педагогічні науки". - № 34 (367). - 2015. - С. 69-76.
Аннотация: Формування іншомовної компетентності в читанні фахової літератури є необхідним компонентом професійної підготовки майбутнього фахівця сьогодення. Успішність його перебігу, перш за все, детермінується застосуванням належних засобів навчання та контролю. Реалізація останнього вимагає від викладача розробки розгалудженого банку тестових завдань для регулярного здійснення усіх видів контролю. Саме тому цю статтю присвячено розробці структури банку тестових з читання англомовної фінансової фахової літератури та укладанні конкретних комунікативно спрямованих тестових завдань. Тестове завдання розглядається як мінімальна одиниця тесту, що втілює характерні особливості конкретної системи тестового контролю та укладається на основі специфікації. Складники специфікації тестового завдання мають обов’язково відображатися в його окремих компонентах. Визначено вимоги, які мають враховуватися при доборі типів та видів тестових завдань для визначення рівня сформованості того чи іншого об’єкта контролю. Структура створеного банку містить три підбірки тестових завдань для проведення відповідного виду контролю, шість груп та одинадцять підгруп тестових завдань для визначення рівня сформованості релеванитних їм об’єктів контролю. Підбірка І складається з трьох груп тестових завдань для вимірювання рівня сформованості: операцій, що складають відповідні рецептивні навички читання, власне рецептивних навичок читання та окремих мовленнєвих умінь, що забезпечують реалізацію того чи іншого виду читання. Підбірка ІІ включає дві групи тестових завдань для вимірювання рівня сформованості рецептивних навичок читання та макровмінь в окремих видах читання на матеріалі окремої або декількох тем. Підбірка ІІІ містить групу тестових завдань для контролю макровмінь у відповідних видах читання. Запропоновану структуру банку проілюстровано прикладами тестових завдань. Прокоментовано особливості практичного застосування кожної з підбірок тестових завдань банку. Наукова новизна одержаних результатів полягає в теоретичному обгрунтуванні та практичній розробці банку тестових завдань з читання англомовної фінансової літератури. Перспектива подальших пошуків полягає у розробці структури та змісту частин з читання відповідних тестів навчальних досягнень, а також пілотування створених тестових завдань.
Описание: Збірник статей
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6489
ISSN: 2076-586X.
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО УІМП)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
54-136-1-PB.pdf709,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь