Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра правознавства >
Монографії (ННІДО П) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6669

Название: Зобов’язальне право
Авторы: Деревянко, Богдан Володимирович
Derevyanko, Bogdan
Ключевые слова: Зобов’язальне право
обязательственное право
господарське право
хозяйственное право
economic law
цивільне право
гражданское право
civil law
господарський договір
хозяйственный договор
цивільно-правовий договір
гражданско-правовой договор
інвестиційні зобов’язання
инвестиционные обязательства
Дата публикации: 2015
Издатель: Українська академія банківської справи НБУ
Библиографическое описание: Методичні рекомендації до вивчення курсу «Зобов’язальне право» (для магістрантів спеціальності «Правознавство» усіх форм навчання) / Укладач Б.В. Деревянко. – Суми: УАБС НБУ, 2015. – 46 с.
Аннотация: Сучасне життя будь-якої людини, а тим більше колективного утворення, і особливо у сфері економіки пов’язане з покладанням на себе та виконанням значної кількості зобов’язань. Зобов’язання мають різну правову природу – цивільно-, господарсько-, адміністративно-правову. Вони виникають на основі різних юридичних фактів і подій, легітимізуються нормативно-правовими актами, договорами, актами органів господарського керівництва, державної і місцевої влади тощо. Не буде великим перебільшенням твердження про те, що завдяки виникненню зобов’язань відбувається розвиток економіки держави та розвиток усієї цивілізації. Крім галузевої приналежності тих чи інших зобов’язальних правовідносин можна помітити їх розподіл за галузями і сферами виробництва та соціальної сфери. Значний шар господарських та інших зобов’язань припадає на сферу надання фінансових послуг. Комерційні банки, фондові і товарні біржі, кредитні установи і кредитні спілки, страхові і консалтингові компанії, інвестиційні та пенсійні фонди вступають у зобов’язальні відносини із суб’єктами господарювання та громадянами - суб’єктами цивільного права. Саме тому важливим є комплексне дослідження зобов’язальних відносин за допомогою застосування інструментарію кількох галузей права. Особлива увага при цьому повинна приділятися забезпеченню виконання зобов’язань. Для сприяння дослідженню правових проблем, які виникають під час вступу у зобов’язальні відносини, належного виконання своїх зобов’язань їх учасниками було розроблено курс «Зобов’язальне право», який включає десять тем і побудований як розширена складова частина курсу «Господарське право». Більшість викладених у посібнику тем складено згідно з паспортом спеціальності 12.00.04 – «Господарське право, господарсько-процесуальне право», затвердженим постановою ВАК України від 12 червня 2002 року № 20-11/6.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6669
Располагается в коллекциях:Монографії (ННІДО П)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Metodichka_Zobov..PDF610,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Metodichka Zobov..doc401 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь