Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра правознавства >
Монографії (ННІДО П) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6841

Название: Суб’єкти господарського права України
Другие названия: Subjects of Economic Law of Ukraine
Авторы: Деревянко, Богдан Володимирович
Derevyanko, Bogdan
Булатов, Євген Вікторович
Хайлова, Тетяна Володимирівна
Ключевые слова: суб’єкт господарювання
субъект хозяйствования
economic entity
господарське законодавство
хозяйственное законодательство
economic legislation
суб’єкти господарського права
субъекты хозяйственного права
subjects of economic law
господарська діяльність
хозяйственная деятельность
economic activity
правовий статус
правовой статус
legal status
неприбуткові субʼєкти господарювання
неприбыльные субъекты хозяйствования
non-profit economic entities
об'єднання підприємств
объединения предприятий
Дата публикации: 2007
Издатель: Донецький державний університет управління
Библиографическое описание: Булатов Є.В., Хайлова Т.В., Деревянко Б.В. Суб’єкти господарського права України: Навч.-метод. посібн. у схемах і табл. / За ред. к.ю.н. Деревянка Б.В. – Донецьк: видавництво ДонДУУ, 2007. – 136 с.
Аннотация: У навчально-методичному посібнику у вигляді схем і таблиць викладено матеріал, який стосується правового регулювання діяльності суб’єктів господарювання в Україні, визначення особливостей їх правового статусу, правового режиму їх майна та відповідальності. Також подано перелік основних нормативних актів, основної та додаткової навчальної літератури до тем курсу господарського та підприємницького права. Посібник виконано згідно із сімома змістовими модулями тематичного плану з дисципліни «Господарське право» ДонДУУ і рекомендовано абітурієнтам, студентам, викладачам вищих навчальних закладів, а також аспірантам, вченим і практикам. В сучасних умовах господарювання важливого значення набуває сама організація виробничого та інших процесів. Питання створення та діяльності підприємств, установ, організацій викликають найбільше суперечок у господарських і загальних судах. Це пов’язано зі значною кількістю грошової маси (як готівкової, так і безготівкової), яка знаходиться у господарському обігу, а також із великою вартістю фондів, що використовуються у виробничих процесах. Взагалі, вивчення правового статусу суб’єктів є одним із головних завдань будь-якої правової науки, а вірне висвітлення цих питань – обов’язковою складовою предмета будь-якої правової навчальної дисципліни. У посібнику авторами у формі схем розкрито основні питання, пов’язані із правовим статусом суб’єктів господарювання, зокрема, визначено основні положення про суб’єкти господарювання, правовий статус суб’єктів основної ланки господарювання, суб’єктів господарювання з особливим статусом, об’єднань підприємств, правовий режим майна, засади відповідальності суб’єктів господарювання. Навчально-методичний посібник містить усі необхідні для видання такого роду елементи і буде корисним для усіх тих, хто вивчає право, економіку, управління та історію.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6841
Располагается в коллекциях:Монографії (ННІДО П)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Subjects__2007.PDF1,07 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Subjects__2007.doc1,12 MBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь