Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Статті (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6846

Название: Вплив процентної політики Національного банку на стан грошово-кредитної безпеки України та її економічне зростання.
Авторы: Прасолова, Світлана Павлівна
Ключевые слова: Процентна політика
трансмісійний механізм, грошово-кредитна безпека, економічне зростання.
Дата публикации: 2018
Издатель: Полтава: РВВ ВНЗУ ПУЕТ
Библиографическое описание: Прасолова С.П. Вплив процентної політики Національного банку на стан грошово-кредитної безпеки України та її економічне зростання// Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі / С.П. Прасолова. – Полтава: РВВ ВНЗУ ПУЕТ, 2018. – (Серія «Економічні науки»). - № 1 (86). – С.115 - 122.
Серия/номер: Економічні науки;
Аннотация: Мета статті полягає у вивченні причинно-наслідкових зв’язків між дієвістю процентних каналів монетарного трансмісійного механізму НБУ та станом грошово-кредитної безпеки України на основі аналізу основних індикаторів такої безпеки за період 2008 – 2017 рр. та формуванні пропозицій щодо розробки системної процентної політики НБУ у посткризовий період. Методика дослідження. Досягнення поставленої мети здійснено за допомогою таких загальнонаукових та спеціальних методів дослідження: групування, порівняння, аналізу коефіцієнтів, трендового аналізу, синтезу та абстрактно-логічного методу. Результати. За результатами оцінки впливу процентної політики НБУ на стан грошово-кредитної безпеки України за останні 10 років сформовані пропозиції щодо розробки системної процентної політики центрального банку. Практична значущість результатів дослідження. Сформовані у статті пропозицій щодо розробки системної процентної політики НБУ у посткризовий період спрямовані на досягнення внутрішньої рівноваги між рівнями інфляції та економічного зростання для забезпечення на цій основі грошово- кредитної безпеки країни на довгострокову перспективу.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6846
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Стаття Прасолової за 2018 р.pdfОсновна стаття856,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь