Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10235
|
Название: | Використання біологічно цінної рослинної сировини для удосконалення технології кулінарних страв |
Другие названия: | Использование биологически ценного растительного сырья для усовершенствования технологии кулинарных блюд |
Авторы: | Крайнова, Владислава Вячеславівна |
Ключевые слова: | сорбет технологія плодово-ягідна сировина |
Дата публикации: | 24-Фев-2021 |
Аннотация: | Обґрунтовано та експериментально доведено доцільність розширення кулінарних страв з використанням вишні, яблук, та смородини чорної в технології заморожених десертів. Досліджено, обрану для досліджень, плодово-ягідну сировину та доведено її біологічну цінність. Визначено вплив низьких температур на показники якості плодів і ягід у процесі зберігання та дефростації. Складено модельні харчові композиції за різним вмістом рослинних компонентів і визначено їх раціональне співвідношення для десерту. Розроблено технологію сорбету та складено технологічну схему виробництва плодово-ягідної основи для нього. Визначено показники якості і безпеки готової страви та доведено її високу біологічну цінність. |
Описание: | Метою роботи є удосконалення технології кулінарних страв з використанням біологічно цінної рослинної сировини. На основі теоретичних та експериментальних досліджень у магістерській роботі запропоновано використання місцевих видів рослинної сировини для приготування нових видів кулінарної продукції та отримано технологію замороженого десерту, а саме, сорбету із вишні, яблук та чорної смородини з високим вмістом БАР. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10235 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|