Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Статті (ННІДО ТБЕМС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10238

Название: Морфологічний склад та м’ясо-сальні якості туш свиней
Авторы: Бірта, Габріелла Олександрівна
Бургу, Юрій Георгійович
Флока, Людмила Валеріївна
Хмельницька, Євгенія Вікторівна
Рачинська, Зоя Павлівна
Ключевые слова: порода, м’ясо, сало, кістки, рівень годівлі, середньодобовий приріст, забійна маса, туша, вихід м’яса.
Дата публикации: 24-Фев-2021
Серия/номер: Вісник Сумського національного аграрного університету Серія "Тваринництво";Випуск 4 (43), 2020
Аннотация: Досліджувалась м’ясність туш при різних рівнях годівлі свиней великої білої, миргородської, ландрас, полтавської м’ясної, червоної білопоясної порід. Морфологічний склад туш вивчали шляхом обвалки правої напівтуші. Масу м’язової тканини визначали за різницею між масою напівтуші і сумарною масою сала та кісток. Площу «м’язового вічка» вимірювали на поперековому розрізі найдовшого м’яза спини, між останнім грудним і першим поперековим хребцями методом копіювання «малюнку зрубу» на кальку та вимірювання його за допомогою планіметра. Результати обвалки туш піддослідних свідчать, що морфологічний склад туші залежить від породних особливостей тварин.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10238
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТБЕМС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
СНАУ Збірник.pdf2,16 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь