| 
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
 Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
 Статті (ННІДО ТХВРГ) >
 
        
            | Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10516 |  
 
| Название: | Використання обліпихи в технології  сучасних борошняних виробів |  | Авторы: | Шелудько, Вікторія Миколаївна |  | Ключевые слова: | обліпиха краффіни
 вафлі
 мадлен
 |  | Дата публикации: | 2020 |  | Издатель: | ПУЕТ |  | Библиографическое описание: | Шелудько В.М. Використання обліпихи в технології сучасних борошняних виробів. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Технічні науки". Полтава.2020 С. 16-21 |  | Аннотация: | Найважливішими чинниками збереження здоров’я і працездатності людини є 
якісне та здорове харчування. Виробництво харчових продуктів підвищеної харчової цінності 
набуває великого значення під час вирішення проблеми забезпечення населення раціональним, 
повноцінним харчуванням. Маффіни, капкейки, м’які вафлі, краффіни користуються популяр-
ністю серед української молоді. Водночас сучасний споживач усе більше уваги приділяє саме 
раціональному харчуванню. Мета роботи – дослідити технологічні аспекти використання 
рослинної сировини в технології краффінів і м’яких вафель підвищеної харчової цінності. Для 
вивчення структурно-механічних і фізико-хімічних показників якості продукції використову-
ють стандартні методи. У статті описано технологію краффінів і м’яких вафель, показана 
можливість використання пюре з обліпихи в рецептурах краффінів і м’яких вафель. Визначе-
но якість вхідної сировини. Наведені результати досліджень використання пюре з обліпихи в 
представлених технологіях. Визначена оптимальна кількість добавки та стадія її внесення. 
Розроблено нові рецептури виробів. Отримано патент на корисну модель. |  | URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10516 |  | ISSN: | 2518-7171 |  | Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ) 
 |  
 
    
     
    
 Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.   |