Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10516
|
Название: | ВИКОРИСТАННЯ ОБЛІПИХИ В ТЕХНОЛОГІЇ СУЧАСНИХ БОРОШНЯНИХ ВИРОБІВ |
Авторы: | Шелудько, Вікторія Миколаївна |
Ключевые слова: | обліпиха краффіни вафлі мадлен |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | ПУЕТ |
Библиографическое описание: | Шелудько В.М. Використання обліпихи в технології сучасних борошняних виробів. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Технічні науки". Полтава.2020 С. 16-21 |
Аннотация: | Найважливішими чинниками збереження здоров’я і працездатності людини є
якісне та здорове харчування. Виробництво харчових продуктів підвищеної харчової цінності
набуває великого значення під час вирішення проблеми забезпечення населення раціональним,
повноцінним харчуванням. Маффіни, капкейки, м’які вафлі, краффіни користуються популяр-
ністю серед української молоді. Водночас сучасний споживач усе більше уваги приділяє саме
раціональному харчуванню. Мета роботи – дослідити технологічні аспекти використання
рослинної сировини в технології краффінів і м’яких вафель підвищеної харчової цінності. Для
вивчення структурно-механічних і фізико-хімічних показників якості продукції використову-
ють стандартні методи. У статті описано технологію краффінів і м’яких вафель, показана
можливість використання пюре з обліпихи в рецептурах краффінів і м’яких вафель. Визначе-
но якість вхідної сировини. Наведені результати досліджень використання пюре з обліпихи в
представлених технологіях. Визначена оптимальна кількість добавки та стадія її внесення.
Розроблено нові рецептури виробів. Отримано патент на корисну модель. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10516 |
ISSN: | 2518-7171 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|