Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11078
|
Название: | Використання фруктових соків у технології маринування морепродуктів |
Авторы: | Левченко, Юлія Вікторівна Хомич, Галина Панасівна Гайворонська, Зоя Миколаївна Бородай, Анжела Борисівна Бондарчук, Віктор Сергійович |
Ключевые слова: | морепродукти м'ясо креветок ніжність вологоутримуюча здатність вологозв'язуюча здатність маринування |
Дата публикации: | 25-Июн-2021 |
Серия/номер: | 1 (96) |
Аннотация: | Меню сучасних закладів ресторанного господарства не можливо уявити без
страв із морепродуктів, які користуються підвищеним попитом у споживача. Удосконалення існуючих технологій їх виробництва є перспективним напрямом досліджень. Мета дослідження – використання фруктових соків у технології маринування морепродуктів з метою
поліпшення їх органолептичних показників і функціонально-технологічних властивостей.
Методика дослідження. Використані стандартні структурно-механічні та фізичні методи.
Результати. Доведено доцільність використання соку з хеномелесу в технології маринування м’яса креветок, а соку журавлини – у технології маринування м’яса рапани з метою
розм’якшення структури, покращення органолептичних показників. Висновки. Удосконалено
технологію маринування напівфабрикатів із морепродуктів (креветок і рапани) за допомогою використання попереднього маринування в соках фруктової сировини (хеномелесу та
журавлини). Розроблено рецептури нових кулінарних страв з використанням маринованих
напівфабрикатів морепродуктів. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11078 |
ISSN: | 2518-7171 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|