Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи >
Статті (ННІДО ГРКС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11439
|
Название: | Інновації в системі розвитку підприємств готельного господарства |
Авторы: | Капліна, Т. Красномовець, В. |
Ключевые слова: | нновації, розвиток підприємства готельного господарства екологічні інновації «зелена» економіка |
Дата публикации: | 26-Фев-2021 |
Издатель: | Підприємництво та інновації |
Библиографическое описание: | Капліна, Т., & Красномовець, В. (2021). Інновації в системі розвитку підприємств готельного господарства. Підприємництво та інновації, (16), 63-66. https://doi.org/10.37320/2415-3583/16.10 |
Серия/номер: | 16 |
Аннотация: | 63ǪȐȗțșȒ 16, 2021УДК 338.24:640.41DOI: https://doi.org/10.37320/2415-3583/16.10Капліна Т.В.доктор технічних наук, професорПолтавський університет економіки і торгівліORCID: https://orcid.org/0000-0002-9445-5684Красномовець В.А.кандидат економічних наук, доцентЧеркаський національний університет імені Богдана ХмельницькогоORCID: https://orcid.org/0000-0001-5806-8348ІННОВАЦІЇ В СИСТЕМІ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВ ГОТЕЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВАОднією з найважливіших запорук успішного розвитку підприємств готельної галузі є впровадження у прак-тику діяльності інновацій. Конкурентну перевагу в нинішніх умовах здобудуть ті підприємства, що зуміють першими та якнайкраще підлаштуватися до нових реалій та правил гри. У статті обґрунтовано необхідність упровадження інновацій у практику діяльності підприємств готельної галузі. Визначено їх суть та наведено основні функції. З-поміж багатьох видів у статті розглянуто одні з найпоширеніших: інфраструктурні та тех-нологічні інновації. Інфраструктурні інновації передбачають відхід від традиційного формату будівлі або місця розташування закладу. Сфера прояву технологічних інновацій надзвичайно широка і включає в себе як застосу-вання нових інформаційних систем у маркетинговій політиці, так і впровадження нових технологічних засобів, що покликані зробити максимально комфортним перебування та привернути увагу гостя. У статті особливу увагу присвячено аналізу екологічних інновацій, який розглядаємо як підвид у складі технологічних. Визначено суть та сфери впровадження екологічних інновацій у практику функціонування підприємств готельної галузі. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11439 |
ISSN: | 2415-3583 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ГРКС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|