Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11559

Название: Дослідження джерел світла спеціального призначення та особливості їх митного оформлення
Авторы: Атаман, Максим Андрійович
Ключевые слова: джерела світла
жовтяниця
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Атаман М.А. Дослідження джерел світла спеціального призначення та особливості їх митного оформлення. Магістерська робота зі спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність", керівник: доцент кафедри ТБЕМС, к.ф.м.н. Семенов Анатолій Олексійович. Полтавський університет економіки і торгівлі, 2021. Полтава, 111 С.
Аннотация: Лікувальна дія сонячного світла на людський організм відома кожному. Люди дуже здавна помітили, що світло посилює життєдіяльність організму, покращує обмін речовин, укріплює нервову систему, підвищує опір організму до захворювань. Не дивно, що лікарі здавна користуються світлом як лікарським засобом. Вже у стародавніх римлян сонячні ванни приймались як засіб проти ломоти в костях і ревматизмі. В своїх будинках вони встановлювали спеціальні приміщення, так звані ―солярії‖, в яких опромінювалися сонячними променями. З часом людина все краще і більше стала розуміти особливості впливу світла на людський організм. Вони помітили, наприклад, що хороше освітлення підвищує загальний тонус людини, що одні промені просто сильно нагрівають організм, а інші сприяють загару. Пройшов час, і людина зуміла класифікувати світло по довжині хвилі і точно визначити фізіологічні властивості різних ділянок спектру. Поява штучних електричних джерел світла дозволила розширити застосування світла в медицині. Конструюванням джерела світла, людина могла вже задавати характер випромінювання джерела в залежності від того, для якої медичної цілі воно буде застосовуватись. Прогрес розробки нових джерел світла активно діяв раніше, діє і зараз та активно впливає на всебічний розвиток всіх галузей медицини. Джерела світла роблять неоціненну послугу медицині. Вони являються, по-перше, освітленням і засобом розпізнавання (діагнозу) хвороби, по-друге, лікарським (терапевтичним і навіть хірургічним) засобом, і, на кінець, вони мають величезне профілактичне, гігієнічне значення. Зупинимось більш детальніше на тих обов’язках джерел світла, які вони виконують в медичній практиці. Джерела світла виконують важливу роль, працюючи в операційних та забезпечуючи високий рівень освітлювання і безтіньовий ефект. 6 Широке застосування знайшло оптичне випромінювання як лікувальний та профілактичний засіб. Цей розділ в медицині називається фізіотерапією. А розділ фізіотерапії, де для лікувальних і профілактичних цілей використовують енергію сонця і штучних джерел світла називається світлолікуванням або фототерапією. У світлолікуванні застосовують різні джерела світла: звичайні лампи розжарення змішаного випромінювання, лампи розрядні низького тиску в колбі з кварцового або увіолевого скла (бактерицидні); компактні люмінесцентні лампи ультрафіолетового випромінювання; галогенні лампи розжарювання; ртутні лампи типу ПРК; металогалогенні лампи високого тиску, тощо.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11559
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Диплом Атаман_merged.pdf4,49 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь