Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11944
|
Название: | Вплив продуктів переробки хеномелесу на процес черствіння дріжджових виробів |
Авторы: | Хомич, Галина Левченко, Юлія Горобець, Олександра |
Ключевые слова: | хеномелес вичавки сік пюре крихкість органічні кислоти картопляна хвороба екстракт |
Дата публикации: | Окт-2021 |
Издатель: | Національний університет харчових технологій |
Библиографическое описание: | Левченко Ю. В., Хомич Г. П., Горобець О. Вплив продуктів переробки хеномелесу на процес черствіння дріжджових виробів. Харчова промисловість. 2021. Т. 29. С. 14–21. |
Аннотация: | У статті досліджено вплив продуктів переробки хеномелесу на процеси черствіння виробів з дріжджового тіста, а також зміни мікробіологічної контамінації при зберіганні. Визначено раціональну концентрацію продуктів переробки хеномелесу (сік, пюре, екстракт, порошок), рекомендовану до рецептури виробів з дріжджового тіста. Дослідження показників крихкості підтверджують позитивний вплив фруктових добавок на гідрофільні властивості тіста і обумовлюють можливість пролонгованого зберігання готових виробів. Встановлено, що вирoби з прoдуктaми перерoбки хенoмелесу хaрaктеризуються більш висoкими дефoрмaційними хaрaктеристикaми прoтягoм усьoгo терміну зберігaння. Протягом п'ятиденного зберігання контрольний зразок втратив свіжіть на 39%, тоді як вироби з продуктами переробки хеномелесу — на 21…23%. Результати мікробіологічних досліджень свід- чать про відсутність збудника картопляної палички у виробах з використанням продуктів переробки хеномелесу. Досліджено антибактеріальні властивості продуктів переробки і підтверджено можливість зберігання готових виробів з дріжджового тіста з використанням продуктів переробки хеномелесу до п’яти діб. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11944 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|