Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11944

Название: Вплив продуктів переробки хеномелесу на процес черствіння дріжджових виробів
Авторы: Хомич, Галина
Левченко, Юлія
Горобець, Олександра
Ключевые слова: хеномелес
вичавки
сік
пюре
крихкість
органічні кислоти
картопляна хвороба
екстракт
Дата публикации: Окт-2021
Издатель: Національний університет харчових технологій
Библиографическое описание: Левченко Ю. В., Хомич Г. П., Горобець О. Вплив продуктів переробки хеномелесу на процес черствіння дріжджових виробів. Харчова промисловість. 2021. Т. 29. С. 14–21.
Аннотация: У статті досліджено вплив продуктів переробки хеномелесу на процеси черствіння виробів з дріжджового тіста, а також зміни мікробіологічної контамінації при зберіганні. Визначено раціональну концентрацію продуктів переробки хеномелесу (сік, пюре, екстракт, порошок), рекомендовану до рецептури виробів з дріжджового тіста. Дослідження показників крихкості підтверджують позитивний вплив фруктових добавок на гідрофільні властивості тіста і обумовлюють можливість пролонгованого зберігання готових виробів. Встановлено, що вирoби з прoдуктaми перерoбки хенoмелесу хaрaктеризуються більш висoкими дефoрмaційними хaрaктеристикaми прoтягoм усьoгo терміну зберігaння. Протягом п'ятиденного зберігання контрольний зразок втратив свіжіть на 39%, тоді як вироби з продуктами переробки хеномелесу — на 21…23%. Результати мікробіологічних досліджень свід- чать про відсутність збудника картопляної палички у виробах з використанням продуктів переробки хеномелесу. Досліджено антибактеріальні властивості продуктів переробки і підтверджено можливість зберігання готових виробів з дріжджового тіста з використанням продуктів переробки хеномелесу до п’яти діб.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11944
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Kharchova _Promyslovist_№29_Хомич_Левченко_Горобець.pdf596,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь