Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13583
|
Название: | Дослідження способів попередження потемніння коренів селери під час кулінарного оброблення |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна Воробей, Олена |
Ключевые слова: | селера технологія способи теплового оброблення фізико-хімічні показники |
Дата публикации: | 13-Мар-2024 |
Библиографическое описание: | Воробей О. М. Дослідження способів попередження потемніння коренів селери під час кулінарного оброблення / О. М. Воробей, І. С. Тюрікова // Наука і молодь у ХХІ сторіччі : збірник тез доповідей Всеукраїнської молодіжної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 30 листопада 2022 року). – Полтава : ПУЕТ, 2022. – С. 146-149. |
Аннотация: | селера є надзвичайно важливим джерелом природних антиоксидантних речовин. Для приготування харчових продуктів із селери та збереження її харчових і смакових властивостей визначено раціональні режими термічного оброблення – НВЧ-струменями за потужності 650 Вт упродовж 30 с. |
Описание: | Основною метою є не тільки приготування харчових продуктів, але й збереження їх харчових і смакових властивостей.
Білі корені характеризуються не тільки специфічними пряно- ароматичними властивостями, але й унікальним кольором, який в ході кулінарного перероблення може набути темних відтінків. Проведено дослідження з попередження їх потемніння. Для цього проводили оброблення білих коренів сорту Бадьорість розчинами лимонної кислоти та сольовим з різною концентрацією, бланшування парою та оброблення струмами НВЧ. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13583 |
ISBN: | 978-966-184-437-6 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|