Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13583

Название: Дослідження способів попередження потемніння коренів селери під час кулінарного оброблення
Авторы: Тюрікова, Інна Станіславівна
Воробей, Олена
Ключевые слова: селера
технологія
способи теплового оброблення
фізико-хімічні показники
Дата публикации: 13-Мар-2024
Библиографическое описание: Воробей О. М. Дослідження способів попередження потемніння коренів селери під час кулінарного оброблення / О. М. Воробей, І. С. Тюрікова // Наука і молодь у ХХІ сторіччі : збірник тез доповідей Всеукраїнської молодіжної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 30 листопада 2022 року). – Полтава : ПУЕТ, 2022. – С. 146-149.
Аннотация: селера є надзвичайно важливим джерелом природних антиоксидантних речовин. Для приготування харчових продуктів із селери та збереження її харчових і смакових властивостей визначено раціональні режими термічного оброблення – НВЧ-струменями за потужності 650 Вт упродовж 30 с.
Описание: Основною метою є не тільки приготування харчових продуктів, але й збереження їх харчових і смакових властивостей. Білі корені характеризуються не тільки специфічними пряно- ароматичними властивостями, але й унікальним кольором, який в ході кулінарного перероблення може набути темних відтінків. Проведено дослідження з попередження їх потемніння. Для цього проводили оброблення білих коренів сорту Бадьорість розчинами лимонної кислоти та сольовим з різною концентрацією, бланшування парою та оброблення струмами НВЧ.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13583
ISBN: 978-966-184-437-6
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Збірник _Наука і молодь 2022_Воробей.pdf1,63 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь