Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13585

Название: Ідентифікація критичних точок контролю для молочної сировини
Авторы: Тюрікова, Інна Станіславівна
Левішко, Тетяна
Ключевые слова: молочна галузь
критичні точки контролю
НАССР
небезпечні чинники
Дата публикации: 13-Мар-2024
Библиографическое описание: Левішко М. Ідентифікація критичних точок контролю для молочної сировини / Т. М. Левішко, І. С. Тюрікова // Наука і молодь у ХХІ сторіччі : збірник матеріалів ІХ Міжнародної молодіжної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 30 листопада 2023 року). Полтава : ПУЕТ, 2023. - С. 1105-1108
Аннотация: Відзначено, що для кожної КТК повинен бути розроблений порядок дій у випадку перевищення критичних меж. Ці заходи містять як виправлення ситуації корекції, так і визначення та усунення причини невідповідності власне, коригувальні дії. Визначення способів поводження з потенційно небезпечною продукцією потребує належної кваліфікації і повноважень виконавців.
Описание: Під час порушення процесу пастеризації/охолодження молока (КТК 2Б) може виникнути небезпечний чинник виживання патогенної мікрофлори. Контролюючі параметри процесу пасте ризації: температура не менше 75 °С, тривалість не менше 16 с. Оператор процесу перевіряє температуру для кожної партії і записує показник у журнал. У разі виявлення відхилень від зазначеної температури першим завданням у такій ситуації є негайне відновлення контролю над процесом, виправлення си туації. Іншою складовою корекції є відділення потенційно небез печної продукції, виготовленої з часу останнього позитивного вимірювання параметрів, та визначення наступних дій з нею. А саме, окреме зберігання, лабораторне дослідження; інформу вання контролера якості й прийняття рішення щодо відповід ності продукції.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13585
ISBN: 978-966-184-437-6
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Ідентифікація критичних точок контролю для молочної сировини_ Т. М. Левішко_ І. С. Тюрікова.pdf1,16 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь