Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13585
|
Название: | Ідентифікація критичних точок контролю для молочної сировини |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна Левішко, Тетяна |
Ключевые слова: | молочна галузь критичні точки контролю НАССР небезпечні чинники |
Дата публикации: | 13-Мар-2024 |
Библиографическое описание: | Левішко М. Ідентифікація критичних точок контролю для молочної сировини / Т. М. Левішко, І. С. Тюрікова // Наука і молодь у ХХІ сторіччі : збірник матеріалів ІХ Міжнародної молодіжної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 30 листопада 2023 року). Полтава : ПУЕТ, 2023. - С. 1105-1108 |
Аннотация: | Відзначено, що для кожної КТК повинен бути розроблений порядок дій у випадку перевищення критичних меж. Ці заходи містять як виправлення ситуації корекції, так і визначення та усунення причини невідповідності власне, коригувальні дії. Визначення способів поводження з потенційно небезпечною продукцією потребує належної кваліфікації і повноважень виконавців. |
Описание: | Під час порушення процесу пастеризації/охолодження молока (КТК 2Б) може виникнути небезпечний чинник виживання патогенної мікрофлори. Контролюючі параметри процесу пасте
ризації: температура не менше 75 °С, тривалість не менше 16 с. Оператор процесу перевіряє температуру для кожної партії і записує показник у журнал. У разі виявлення відхилень від зазначеної температури першим завданням у такій ситуації є негайне відновлення контролю над процесом, виправлення си
туації. Іншою складовою корекції є відділення потенційно небез
печної продукції, виготовленої з часу останнього позитивного вимірювання параметрів, та визначення наступних дій з нею. А саме, окреме зберігання, лабораторне дослідження; інформу
вання контролера якості й прийняття рішення щодо відповід
ності продукції. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13585 |
ISBN: | 978-966-184-437-6 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|