|
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи >
Статті (ННІДО ГРКС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14583
|
Название: | Нові підходи до проєктування закладів ресторанного господарства |
Авторы: | Хомич, Галина Панасівна Горобець, Олександра Михайлівна Чоні, Інна Володимирівна Наконечна, Юлія Григорівна Володько, Ольга Василівна |
Ключевые слова: | заклади ресторанного господарства зонування інтер'єр екстер'єр напої десерти інноваційні підходи |
Дата публикации: | 2024 |
Издатель: | Видавничий дім «Гельветика» |
Библиографическое описание: | Г. П. Хомич, О. М. Горобець, І. В. Чоні, Ю. Г. Наконечна, О. В. Володько. Нові підходи до проєктування закладів ресторанного господарства. Науковий вісник ПУЕТ. Серія «Технічні науки». Випуск 2. «Видавничий дім «Гельветика», 2024. С. 25-31. |
Аннотация: | Стаття присвячена аналізу пропозицій щодо напрямків розвитку закладів ресторанного господарства ще на стадії проектування. Першочерговим аспектом при реалізації нових проектів стала необхідність забезпечення належного рівня безпеки та захисту відвідувачів і персоналу закладів від впливу небезпечних чинників, які можуть виникнути внаслідок бойових дій або надзвичайних ситуацій. Важливим кроком для виключення або зменшення впливу цих небезпечних факторів є проектування укриттів або інших захисних споруд. В статті також охарактеризовані основні напрямки екологізації підприємств ресторан ного господарства. Розглянуті аспекти використання енергоефективних систем опалення, вентиляції та кондиціонування, використання екологічних будівельних матеріалів: з низьким рівнем викидів та високим рівнем відновлюваності, водозберігаючих технологій для зниження споживання води, системи енергозбере ження, впровадження енергоефективних технологій та встановлення зелених дахів або стін для покращен ня теплоізоляції та зменшення ефекту теплового острова в містах. Оптимізувати процес проектування та розробки дизайну інтер’єру закладів ресторанного господарства допомагають сучасні автоматизовані системи «AutoCAD», «Revit», Matterport», «3ds Max», «SketchUp», «Sweet home 3D». У випадку проектуван ня закладу ресторанного господарства для молоді потрібно враховувати також особливості меню закла ду. Використання в меню оздоровчого харчування, яке є однією із сучасних тенденцій в харчовій галузі, що стимулює розробку нових технологій приготування страв і напоїв із поліпшеними харчовою та біологічною цінностями. Наведений аналіз впровадження зонування ресторанного простору. Зокрема, в закладах рес торанного господарства пропонується передбачити зону комфорту (Comfort zone), ігрову зону (Game zona) та простір для навчання (Study zone.) |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14583 |
ISSN: | 2518-7171 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ГРКС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|