Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи >
Статті (ННІДО ГРКС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15018
|
Название: | РАЦІОНАЛЬНІ ПАРАМЕТРИ ПРОЦЕСУ ФЕРМЕНТУВАННЯ НАТУРАЛЬНИХ СОКІВ |
Авторы: | Рогова, Наталія Володимирівна Кущ, Лариса Іванівна |
Ключевые слова: | соки натуральні соки технологія переробки сировини консервування кон- центровані (згущені) висушені рослинні соки пігментовані соки купажовані соки ферментація |
Дата публикации: | Ноя-2020 |
Издатель: | Полтава * ПУЕТ |
Библиографическое описание: | Рогова Н.В., Кущ Л.І. Раціональні параметри процесу ферментування натуральних соків // Науковий вісник ПУЕТ, 2020 - № 1(96) - С. 30-37. |
Серия/номер: | УДК (338.48-043.86):005.593; |
Аннотация: | Мета статті полягає в розробці нових видів натуральних купажованих соків
на основі ферментованого березового соку. Для визначення тривалості ферментування (τ)
березового соку, за якого можна забезпечити необхідну титровану кислотність березового соку за рахунок накопичення молочної кислоти, залежно від початкової концентрації цукрів c0 необхідно дослідити закономірності процесу ферментування. Ураховуючи описаний
характер закономірностей кінетики накопичування молочної кислоти, можна рекомендувати
як раціональну тривалість процесу ферментування у 4 доби. За такої тривалості досягається достатньо високий ступінь накопичення молочної кислоти. Подальше ж збільшення
тривалості призводить до значного уповільнення процесу ферментації, що не є раціональним. Аналізуючи отримані результати, слід зазначити, що навіть після термічної обробки та
зберігання розроблені види соків мають значну мікробоцидну активність, знижуючи кількість
мікроорганізмів досліджуваних штамів у 30 і більше разів. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15018 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ГРКС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|