Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15309
|
Название: | Удосконалення системи НАССР виробництва хлібобулочних виробів для ТОВ “Сільпо-ФУД” |
Другие названия: | Improvement of the HACCP system for the production of bakery products for Silpo-Food LLC |
Авторы: | Демченко, Тетяна Сергіївна |
Ключевые слова: | система безпечності хлібобулочні вироби операційні програми-передумови небезпечні чинники production chemical microbiological sieving danger operational programs-prerequisites |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Демченко Т. С. Удосконалення системи НАССР виробництва хлібобулочних виробів для ТОВ “Сільпо-ФУД”: кваліфікаційна робота ... магістра : 181 Харчові технології освітня програма Технологічна експертиза, якість і безпека харчової продукції / Тетяна Сергіївна Демченко. - Полтава, 2025. - 70 с. |
Аннотация: | У роботі представлено теоретичні дослідження інформаційних джерел щодо особливостей системи НАССР на підприємствах хлібобулочної промисловості та переваг її впровадження. Надано характеристику гречаного борошна. Проведеним аналізом належного стану території потужності та приміщень ТОВ «Сільпо-ФУД» доведено їх відповідність програмам-передумовам. Склад групи НАССР узгоджено з організаційною структурою Товариства. Наведено інформацію про продовольчу сировину і готовий харчовий продукт. Представлено апаратурно-технологічну схему виробництва та описано технологію. Здійснено ідентифікацію та аналіз небезпечних чинників для виробництва багета. Визначено відсутність критичних точок контролю. Обґрунтовано можливість виникнення небезпек на процесі просіювання сипких матеріалів і сипкою суміші та рекомендовано встановлення просіювача з різним набором сит. Розроблено процедуру моніторингу та коригувальні дії на етапі просіювання. Наведено заходи з забезпечення санітарної і виробничої безпеки, а також управління відходами на виробництві.
Мета роботи - удосконалення системи НАССР виробництва хлібобулочних виробів для ТОВ «Сільпо-ФУД». Об’єкт дослідження - технологія хлібобулочних виробів. Методи досліджень – аналіз, індукція, аналогія, експертний, порівняння, дерево рішень, інструменти управління та контролю безпечності. The aim of the work is to improve the HACCP system for the production of bakery products for Silpo - Food LLC. The object of research is the technology of bakery products.
Research methods-analysis, induction, analogy, expert analysis, comparison, decision tree, security management and control tools.
The paper presents theoretical studies of information sources on the features of the HACCP system in the bakery industry and the advantages of its implementation. A description of buckwheat flour is given. The analysis of the proper condition of the territory of power and premises of Silpo-Food LLC proved their compliance with the programsprerequisites. The composition of the HACCP group is coordinated with the organizational structure of the company. Information about food raw materials and finished food products is provided. The hardware and technological scheme of production is presented and the technology is described. Identification and analysis of hazardous factors for baguette production was carried out. The absence of critical control points is determined. The possibility of hazards during the sieving of bulk materials and bulk mixture is justified, and it is recommended to install a Siever with a different set of sieves. A monitoring procedure and corrective actions at the screening stage have been developed. Measures to ensure sanitary and industrial safety, as well as waste management at work are given. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15309 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|