Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15311

Название: Удосконалення системи управління безпечністю виробництва томатів натуральних на потужності ТОВ «Віджи Продакшн»
Другие названия: Improvement of the safety management system for the production of natural tomatoes at the capacity of VJ Production LLC
Авторы: Козлов, Сергій Олександрович
Ключевые слова: томати консервовані
виробництво
контрольні і критичні точки
система безпечності харчової продукції
production
canned tomatoes
hazards
physical
chemical
biological
risks
critical control point
Дата публикации: 2025
Издатель: Полтавський університет економіки і торгівлі
Библиографическое описание: Козлов С. О. Удосконалення системи управління безпечністю виробництва томатів натуральних на потужності ТОВ «Віджи Продакшн»: кваліфікаційна робота ... магістра : 181 Харчові технології освітня програма «Технологічна експертиза, якість і безпека харчової продукції» / Сергій Олександрович Козлов. - Полтава, 2025. - 82 с.
Аннотация: У роботі проведено інформаційний пошук щодо обґрунтування актуальності обраної теми та приділено увагу принципам НАССР, консервній промисловості України та впровадженню Системи на підприємствах галузі. Розроблено програму теоретичних та експериментальних досліджень. Визначено відповідність підприємства щодо належного стану будівель і споруд, які забезпечують виробничу діяльність. Наведено організаційну структуру підприємства ТОВ «Віджи Продакшн» та групу НАССР, членами якої є представники різних підрозділів. Описано технологію та апаратурно-технологічну схему виробництва томатів консервованих. цілих із зеленню. Наведено нормативні вимоги до продовольчої сировини, тари і готової продукції. Описано готову продукцію відповідно з вимогами системи НАССР. Проведений аналіз небезпечних факторів на виробництві, який встановив наявність критичної контрольної точки на процесі стерилізації в автоклаві. Розроблено план НАССР з процедурами моніторингу і коригувальними діями на виробництві томатів. Представлено заходи з удосконалення системи НАССР. Доведено, що на підприємстві дотримуються заходів із забезпечення санітарної і виробничої безпеки, управління відходами на виробництві. Мета роботи - удосконалення системи управління безпечністю виробництва томатів натуральних на потужності ТОВ «Віджи Продакшн. Об’єкт дослідження - Об’єкт дослідження – технологія томатів цілих консервованих із зеленню. Методи досліджень – аналіз, аналогія, експертний, порівняння, дерево рішень, інструменти управління та контролю безпечності.
The aim of the work is to improve the safety management system for the production of natural tomatoes at the capacity of VJ Production LLC. Object of research - object of research – technology of whole canned tomatoes with greens. Research methods-analysis, analogy, expert analysis, comparison, decision tree, security management and control tools. The paper conducts an information search to substantiate the relevance of the chosen topic and pays attention to the principles of HACCP, the canning industry of Ukraine and the implementation of the system at industry enterprises. A program of theoretical and experimental research has been developed. The company's compliance with the proper condition of buildings and structures that ensure production activities is determined. The organizational structure of the Enterprise "Viji Production" LLC and the HACCP group, whose members are representatives of various divisions, are presented. The technology and hardware and technological scheme of production of canned tomatoes are described. whole with herbs. Regulatory requirements for food raw materials, containers, and finished products are given. The finished product is described in accordance with the requirements of the HACCP system. An analysis of hazardous factors at work was carried out, which established the presence of a critical control point during the autoclave sterilization process. A HACCP plan with monitoring procedures and corrective actions in tomato production has been developed. Measures to improve the HACCP system are presented. It is proved that the company adheres to measures to ensure sanitary and industrial safety, waste management at work.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15311
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
КР_Козлов С.О..pdf1,09 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь