|
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15317
|
Название: | Удосконалення системи управління безпечністю для виробництва слабоалкогольних напоїв на ПРАТ «Калсберг Україна» |
Другие названия: | Improvement of the safety management system for the production of low-alcohol beverages at Prjsc "Kalsberg Ukraine" |
Авторы: | Пікалов, Олександр Дмитрович |
Ключевые слова: | харчова галузь виробництво напій сильногазований система НАССР food industry HACCP system technology highly carbonated drink hazardous factor sanitary and hygienic requirements |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Пікалов О. Д. Удосконалення системи управління безпечністю для виробництва слабоалкогольних напоїв на ПРАТ «Калсберг Україна»: кваліфікаційна робота ... магістра : 181 Харчові технології освітня програма Технологічна експертиза, якість і безпека харчової продукції / Олександр Дмитрович Пікалов. - Полтава, 2025. - 70 с. |
Аннотация: | Мета роботи - удосконалення системи управління безпечністю слабоалкогольних напоїв на ПРАТ «Калсберг Україна».
Об’єкт дослідження – виробництво слабоалкогольного напою «Сидр яблучний». Методи досліджень – інтегральний аналіз ризиків, дерево прийняття рішень для визначення критичних контрольних точок, експертний, методологія визначення суттєвості небезпечних чинників.
У роботі надано теоретичних досліджень інформаційних джерел щодо інтегрованої системи управління безпечністю та якістю на підприємствах харчової галузі. Також надано характеристику способів та режимів виробництва сидру яблучного. Описано методологічні основи дослідження. Проведено характеристику ТОВ «ГрандСир», аналіз стану його території та належних умов на виробництві, включаючи управління перехресними забрудненнями. Описано організацію роботи з розроблення плану НАССР, представлено склад групи НАССР. Описано процес виробництва сидру яблучного та його апаратурне забезпечення. Складено блок-схему виробництва напою. Надано інформацію про продовольчу сировину та готовий продукт, а також нормативні вимоги до них. Проведений аналіз небезпечних факторів та визначених критичних контрольних точок. Представлено План НАССР, процедури моніторингу і коригувальні дії. Надано заходи з удосконалення Системи.
Отримані результати можуть бути використані як інформаційне джерело іншими операторами харчової галузі в процесі розроблення системи безпечності. The aim of the work is to improve the safety management system for low - alcohol beverages at PJSC Kalsberg Ukraine.
The object of research is the production of low – alcohol drink "apple cider". Research methods-integrated risk analysis, decision tree for determining critical control points, expert analysis, methodology for determining the materiality of hazardous factors.
The paper presents theoretical studies of information sources on the integrated safety and quality management system at food industry enterprises. The methods and modes of apple cider production are also described. The methodological foundations of the study are described. The characteristics of LLC "Grandsir", analysis of the state of its territory and proper conditions at work, including cross-contamination management, are carried out. The organization of work on the development of the HACCP plan is described, and the composition of the HACCP group is presented. The process of apple cider production and its hardware support are described. A flowchart for the production of the drink has been drawn up. Information on food raw materials and finished products, as well as regulatory equirements for them, is provided. The analysis of hazardous factors and identified critical control points is carried out. The HACCP Plan, monitoring procedures, and corrective actions are presented. Measures to improve the system are provided.
The results obtained can be used as an information source by other operators of the food industry in the process of developing a safety system. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15317 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|