Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15326
|
Название: | Застосування системи НАССР для виробництва сиру «Адигейський» |
Авторы: | Артемова, Оксана Олександрівна Тюрікова, Інна станіславівна |
Ключевые слова: | система безпечності сир "Адигейський" показники якості і безпечності |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Артемова О. О. , Тюрікова І. С. Застосування системи НАССР для виробництва сиру «Адигейський» // Наука і молодь у ХХІ сторіччі : збірник матеріалів Х Міжнародної молодіжної науково-практичної інтернетконференції (м. Полтава, 28 листопада 2024 року). – Полтава : ПУЕТ, 2025. – С. 1041-1043. |
Аннотация: | На сьогодні системою, що дає можливість забезпечити стабільно високу без-печність та належну якість харчових продуктів у процесі виго-товлення, зберіганні та реалізації продукції є система НАССР – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.
Встановлено, що основними небезпечними чинниками під час виробництва сиру «Адигейський» є чинники біологічної та хімічної природи, а саме: ККТ-1Х (етап приймання молока-сировини); ККТ-2Б (етап пастеризації молока); ККТ-3Б (зберігання та відвантаження продукту) та одна операційна програма-передумова ОПП-1А (всі етапи, окрім приймання пакувальних матеріалів та солі кухонної). Для визначених критичних точок контролю встановлено заходи контролю, які забезпечують випуск безпечного для споживання продукту. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15326 |
ISBN: | 978-966-184-478-9 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|