Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15330
|
Название: | Розширення асортименту фруктово-ягідного мармеладу за рахунок використання нетрадиційної сировини та її сучасних способів попередньої обробки |
Авторы: | Суткович, Тетяна Юліанівна Тюрікова, Інна Станіславівна |
Ключевые слова: | технологія ультразвук попереднє оброблення мармелад |
Дата публикации: | 2024 |
Библиографическое описание: | Суткович Т. Ю., Тюрікова І. С. Розширення асортименту фруктово-ягідного мармеладу за рахунок використання нетрадиційної сировини та її сучасних способів попередньої обробки // Problems of science development in the context of global transformations : the 5th International scientific and practical conference (October 01–04, 2024) Zagreb, Croatia. International Science Group. 2024. P. 296-293. |
Аннотация: | З метою вирішення проблеми забезпечення адекватності харчування в останні роки набуло значного поширення введення в раціон та виробництво функціональних продуктів харчування, які містять значну кількість біологічно активних речовин природнього походження. |
Описание: | аналіз отриманих даних підводить до висновку, що застосування нетрадиційної сировини для виготовлення фруктово-ягідного мармеладу та попередньої обробки цієї сировини ультразвуком дає змогу отримати готовий продукт з більшою кількістю нутрієнтів, а особливо пектину. Такий мармелад можна рекомендувати для схуднення, для підвищення стійкості організму до алергічних реакцій, стимулювання загоювання ран, прискорення лікування опіків та для виводу радіонуклідів. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15330 |
ISBN: | 979-8-89504-819-1 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|