|
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15767
|
| Название: | Удосконалення технології крекеру підвищеної харчової цінності |
| Авторы: | Нікулін, В. Ю. Косарева, Л. С. Гередчук, А. М. |
| Ключевые слова: | крекер безглютенова випічка |
| Дата публикации: | 2025 |
| Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
| Библиографическое описание: | Нікулін В. Ю., Косарева Л. С., Гередчук А. М. Удосконалення технології крекеру підвищеної харчової цінності. Актуальні питання розвитку науки та забезпечення якості освіти у ХХІ столітті : тези доповідей ХLVІІІ Міжнародної наукової студентської конференції за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2024 рік (м. Полтава, 10 квітня 2025 р.). Полтава : ПУЕТ, 2025. С. 158–160. |
| Аннотация: | У рамках наукової роботи було запропоновано рецептуру крекерів підвищеної поживної цінності на основі безглютенової сировини: рисового і нутового борошна, соєвого рослинного напою. Для збагачення печива біологічно-активними речовинами та надання їм лікарсько-профілактичної дії, до їх складу вводили пряні трави: розмарин, чебрець, базилік, орегано, кріп.
Ці лікарські рослини містять цінні есенціальні речовини, зокрема макро- і мікроелементи, дубильні речовини, ефірні олії, вітаміни, ферменти, що стимулюють діяльність травної системи організму та стабілізують нервову систему. |
| URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15767 |
| ISBN: | 978-966-184-472-7 |
| Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (для НРАТ) Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|