Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15790

Название: Сучасний асортимент та особливості експертизи кондитерських виробів (на матеріалах супермаркету "Сільпо" м. Полтава)
Modern assortment and features of confectionery examination (based on materials from the Silpo supermarket, Poltava)
Авторы: Левошко, Надія Василівна
Levoshko, Nadiia
Флока, Людмила Валеріївна
Floka, Liudmyla
Ключевые слова: ринок
експертиза
кондитерські вироби
якість
класифікація
асортимент
органолептичні показники
фізико-хімічні показники
market
examination
confectionery products
quality
classification
assortment
organoleptic indicators
physicochemical indicators
Дата публикации: 2025
Издатель: Полтавський університет економіки і торгівлі
Библиографическое описание: Левошко, Н. В. Сучасний асортимент та особливості експертизи кондитерських виробів (на матеріалах супермаркету "Сільпо" м. Полтава): кваліфікаційна робота ... магістра : 076 Підприємництво та торгівля / Надія Василівна Левошко ; наук. кер. Л. В. Флока. - Полтава, 2025. - 74 с.
Аннотация: Кондитерські вироби відіграють важливу роль у харчуванні населення завдяки високим органолептичним властивостям, широкому асортименту, доступності та енергетичній цінності. Водночас якість кондитерської продукції потребує постійного контролю через можливість фальсифікації, використання замінників сировини та зниження споживчих властивостей. Метою дипломної роботи було дослідження сучасного асортименту та проведення товарознавчої експертизи кондитерських виробів на прикладі продукції, представленої в супермаркеті «Сільпо» м. Полтава. Для досягнення поставленої мети були вирішені такі завдання: проаналізовано сучасний стан ринку кондитерських товарів в Україні; розглянуто особливості формування якості кондитерських виробів у процесі виробництва; вивчено класифікацію та асортимент кондитерської продукції; ознайомлено із технологічними аспектами кондитерського виробництва; вивчено особливості пакування, маркування, перевезення та зберігання кондитерських виробів; охарактеризовано технологію та організацію товарознавчої експертизи; досліджено методи експертизи кондитерських виробів; охарактеризовано об'єкт дослідження та методи, що використовувались; здійснено ідентифікацію шоколаду; проведено експертизу якості за органолептичними та фізико-хімічними показниками шоколаду; оформлено результати експертизи відповідно до вимог чинного законодавства.
Confectionery products play an important role in human nutrition due to their high organoleptic properties, wide assortment, affordability, and energy value. At the same time, the quality of confectionery requires constant control due to the possibility of falsification, the use of substitute raw materials, and a decrease in consumer properties. The aim of this qualification thesis was to study the modern assortment and to conduct a commodity examination of confectionery products based on the example of products presented in the «Silpo» supermarket in Poltava. To achieve the goal, the following tasks were solved: the current state of the confectionery market in Ukraine was analyzed; the features of the formation of the quality of confectionery products in the production process were considered; the classification and assortment of confectionery products were studied; the technological aspects of confectionery production were familiarized with; the features of packaging, labeling, transportation and storage of confectionery products were studied; the technology and organization of commodity expertise were characterized; methods of confectionery expertise were investigated; the object of research and the methods used were characterized; chocolate was identified; quality expertise was conducted according to organoleptic and physicochemical indicators of chocolate; the results of the expertise were formalized in accordance with the requirements of current legislation.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15790
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (для НРАТ)
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТБЕМС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
диплом Левошко Н.В. ТЕМС 2025.pdf3,69 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь