Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3719
|
Название: | ВИКОРИСТАННЯ ХЕНОМЕЛЕСУ В ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА СОЛОДКИХ СОУСІВ |
Другие названия: | HENOMELESU USE IN PRODUCTION TECHNOLOGIES SWEET SAUCES |
Авторы: | Хомич, Галина Панасівна Левченко, Юлія Вікторівна |
Ключевые слова: | хеномелес сік пюре солодкий соус органічні кислоти пектинові речовини |
Дата публикации: | 7-Май-2016 |
Серия/номер: | Том 17 № 4 (64), 2015; |
Аннотация: | Проаналізовано сучасний стан галузі виробництва харчових продуктів та
розглянуто основні напрямки використання нетрадиційної сировини в технології
солодких соусів. Досліджені особливості технології солодких соусів та вплив
компонентів рецептурного складу на структурно-механічні властивості готових
виробів. Показано особливості хімічного складу продуктів переробки хеномелесу та
напрямки використання їх при виробництві солодких соусів. Запропоновано раціональні
способи попередньої обробки хеномелесу для отримання пюре. Експериментально
доведено доцільність використання пюре з хеномелесу у технології солодких соусів з
метою збагачення їх комплексом біологічно активних речовин, що містяться у вихідній
сировині. Визначено доцільність заміни структуроутворювачів (крохмалю) та
штучних органічних кислот (лимонної) на природні, що містяться в пюре з хеномелесу.
Розроблено рецептури нового солодкого соусу із використанням продуктів переробки |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3719 |
ISSN: | 2413-5550 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|