Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи >
Статті (ННІДО ГРКС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4194
|
Название: | Використання фізичних методів обробляння сировини тваринного походження для удосконалення технології м’ясних кулінарних виробів |
Авторы: | Бородай, Анжела Борисівна Манжос, Олександр Федосійович |
Ключевые слова: | фізико-хімічні, мікробіологічні показники, вакуум, ультразвук, м’ясні напів- фабрикати, якість, безпека. |
Дата публикации: | 9-Июн-2016 |
Серия/номер: | «Технічні науки»;КВ № 17164-5934 |
Аннотация: | Перспективним напрямом для підвищення економічної ефективності та роз-
ширення сировинної бази під час виробництва м’ясопродуктів є використання м’яса з великим
умістом сполучної тканини та застосування фізичних методів обробляння сировини. Метою
роботи є наукове обґрунтування впливу вакууму та ультразвуку на показники якості та без-
пеки м’ясних натуральних порційних напівфабрикатів і готової продукції у процесі техноло-
гічної обробки. Досліджено вплив вакууму та ультразвуку на зміни фізико-хімічних, структур-
них, мікробіологічних показників м’ясних напівфабрикатів. Визначено мікроструктурні зміни
тканин м’яса в процесі обробляння фізичними методами та структурні властивості гото-
вої продукції. Встановлено оптимальні параметри вакуумування й ультразвукової обробки
м’ясної сировини, визначені показники якості та безпеки готових м’ясних кулінарних виробів. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4194 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ГРКС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|