Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4242

Название: Використання інноваційних методів обробки мясної сировини для отримання високоякісної продукції
Авторы: Чоні, Інна Володимирівна
Суткович, Тетяна Юліанівна
Бородай, Анжела Борисівна
Ключевые слова: вакуум, гіпобаричні умови, вакуумування, пульсуючий вакуум, м’ясні напівфабрикати, органолептичні показники, яблучний сік, жарення двостороннім способом, умови елекроосмосу.
Дата публикации: 2015
Издатель: Львів
Библиографическое описание: Науковий вісник ЛНУВМБТ імені С.З. Ґжицького
Серия/номер: ;Т. 17 №4(64)
Аннотация: Проаналізовано сучасні тенденції використання вакууму при попередній обробці сировини та виявлено основні проблеми в процесі виготовлення якісної м’ясної продукції. Науково обґрунтовано вплив пульсуючого вакууму на структурні елементи м’язової тканини. Встановлено, що саме попереднє вакуумування м’ясної сировини у яблучному соці дає змогу отримати ніжну та соковиту готову продукцію. Досліджена можливість використання двостороннього жарення в умовах електроосмосу для досягнення кулінарної готовності, вагомого скорочення тривалості термічної обробки та покращення органолептичних та фізико-хімічних показників продукту. Доведена доцільність поєднання таких технологічних прийомів як вакуумування м’ясної сировини у яблучному соці з подальшою термічною обробкою в апараті для двостороннього жарення в умовах електроосмосу з метою покращення якості органолептичних показників та збільшення виходу готового продукту.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/4242
ISSN: 2413-5550
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Використання іноваційних методів обробки мясної сировини для отримання високоякісної сировини.docx3,59 MBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь