Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6110

Название: РОЗРОБКА ТЕХНОЛОГІЇ ФРУКТОВИХ СОУСІВ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ БАНАНІВ ТА СОКУ ЧОРНОЇ СМОРОДИНИ
Авторы: Хомич, Галина Панасівна
Ткач, Надія Іванівна
Ключевые слова: бананове пюре
L-аскорбінова кислота
флавоноїди
ефективна в’язкість
камедь гуару
сік чорної смородини
Дата публикации: Ноя-2017
Издатель: Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
Библиографическое описание: ISSN 2518-7171. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. 2017. № 1 (83). с.45-52
Серия/номер: технічні науки
Аннотация: Розробка нових видів соусної продукції з використанням сировини, збагаченої біологічно активними речовинами, є актуальним завданням у виготовленні харчових продуктів. Мета роботи полягає в розробці фруктових соусів на основі бананового пюре з використанням соку з чорної смородини. Методика дослідження. Для проведення дослідження органолептичних і фізико-хімічних показників напівфабрикатів і готової продукції були використані стандартні методи. Результати. Проведеними дослідженнями було визначено раціональне співвідношення рецептурних компонентів під час виготовлення соусів: вміст соку чорної смородини (СЧС) – 30 %, бананового пюре (БП) – 69,9 %, гуарової камеді – 0,1 %. Дослідження ефективної в’язкості створених композицій підтвердили, що співвідношення рецептурних компонентів підібрані правильно. Висновки. Установлено, що соуси «Екзотик» із соком чорної смородини мають вищий вміст титрованих кислот, L-аскорбінової кислоти й фенольних сполук та нижчий моно- і дисахаридів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6110
ISSN: 2518-7171
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
44-13-PB.pdf3,51 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь