| 
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
 Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
 Статті (ННІДО ТХВРГ) >
 
        
            | Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6153 |  
 
| Название: | Інноваційні технології отримання функціональних напоїв |  | Другие названия: | Innovative technology of functional beverages |  | Авторы: | Суткович, Тетяна Юліанівна Бородай, Анжела Борисівна
 Манжос, Олександр Феодосійович
 Плахотін, Валентин Яковлевич
 |  | Ключевые слова: | вакуумування ультразвукова обробка
 дикоросла плодово-ягідна сировина
 біологічно активні речовини
 функціональні напої
 |  | Дата публикации: | 25-Апр-2018 |  | Серия/номер: | технічні науки; |  | Аннотация: | З  метою  вирішення проблеми  забезпечення адекватності харчування  в останні роки набуло значного поширення введення в раціон  та виробництво функціональних продуктів харчування, збагачених есенціальними нутрієнтами. Тому застосування інноваційних методів попередньої обробки нетрадиційної сировини, яка забезпечить максимальне збереження БАР  та використання вто-ринної сировини для збагачення соків на сьогоднішній день є досить актуаль-ним. 
         Мета роботи –  дослідження можливості використання інноваційних ме-тодів попередньої обробки нетрадиційної сировини для отримання соків та пришвидшення процесу екстракції БАР з вторинної сировини для збагачення яблучного соку. В статті досліджено вплив тривалості вакуумування та ультра-звукової обробки нетрадиційної сировини на зміни фізико-хімічних показників та вихід соку. Доведена доцільність збагачення яблучного соку БАР вторинної сировини дикорослих плодів та ягід за допомогою використання ультразвуко-вої обробки. |  | URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6153 |  | ISSN: | 2504-5695 |  | Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ) 
 |  
 
    
     
    
 Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.   |