Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6153

Название: Інноваційні технології отримання функціональних напоїв
Другие названия: Innovative technology of functional beverages
Авторы: Суткович, Тетяна Юліанівна
Бородай, Анжела Борисівна
Манжос, Олександр Феодосійович
Плахотін, Валентин Яковлевич
Ключевые слова: вакуумування, ультразвукова обробка, дикоросла плодово-ягідна сировина, біологічно активні речовини, функціональні напої
Дата публикации: 25-Апр-2018
Серия/номер: технічні науки;
Аннотация: З метою вирішення проблеми забезпечення адекватності харчування в останні роки набуло значного поширення введення в раціон та виробництво функціональних продуктів харчування, збагачених есенціальними нутрієнтами. Тому застосування інноваційних методів попередньої обробки нетрадиційної сировини, яка забезпечить максимальне збереження БАР та використання вто-ринної сировини для збагачення соків на сьогоднішній день є досить актуаль-ним. Мета роботи – дослідження можливості використання інноваційних ме-тодів попередньої обробки нетрадиційної сировини для отримання соків та пришвидшення процесу екстракції БАР з вторинної сировини для збагачення яблучного соку. В статті досліджено вплив тривалості вакуумування та ультра-звукової обробки нетрадиційної сировини на зміни фізико-хімічних показників та вихід соку. Доведена доцільність збагачення яблучного соку БАР вторинної сировини дикорослих плодів та ягід за допомогою використання ультразвуко-вої обробки.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6153
ISSN: 2504-5695
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ОТРИМАННЯ ФУНКЦІОНАЛЬНИХ НАПОЇВ.pdf553,25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь