|
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6166
|
| Название: | Використання екстрактів з вичавок хеномелесу в технології виробів дріжджового тіста |
| Авторы: | Горобець, Олександра Михайлівна Хомич, Галина Панасівна Ткач, Надія Іванівна |
| Ключевые слова: | хеномелес вичавки екстракт вироби з дріжджового тіста фенольні речовини Lаскорбінова кислота клейковина пористість |
| Дата публикации: | 2016 |
| Издатель: | Одеса: ОНАХТ |
| Библиографическое описание: | Наукові праці ОНАХТ. – Одеса : ОНАХТ, 2016. – С. 22–28. |
| Аннотация: | У статті висвітлені основні проблеми, що виникають при виробництві борошняних виробів з дріжджового тіста. Визначені шляхи їх вирішення за рахунок використання рослинної сировини. В якості рослинної сировини було обрано вичавки з хеномелесу. Встановлено раціональні параметри екстрагування вичавок з хеномелесу. Досліджено вплив екстрактів з хеномелесу на хлібопекарні властивості борошна та основні процеси, що відбуваються в тісті під час бродіння. Визначено оптимальну концентрацію добавки до складу виробів з дріжджового тіста. Показано позитивний вплив екстрактів з хеномелесу на органолептичні та фізико-хімічні показники готових виробів. Проведені дослідження впливу екстрактів з хеномелесу на процес черствіння виробів і підтверджена можливість пролонгованого зберігання виробів. Готові борошняні вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та покращеними фізико-хімічними властивостями і рекомендовані для повсякденного вживання. |
| URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6166 |
| ISSN: | 2073-8730 |
| Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|