Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи >
Статті (ННІДО ГРКС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/7684

Название: Дослідження якісних показників борошняних виробів з хеномелесом в процесі зберігання
Авторы: Хомич, Галина Панасівна
Бородай, Анжела Борисівна
Горобець, Олександра Михайлівна
Ключевые слова: хеномелес, сік, пюре, вичавки, порошок, екстракт, органічні кислоти, крихкість, картопляна хвороба.
Дата публикации: 2016
Издатель: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького.
Библиографическое описание: Наук. вісн. Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. С.З. Гжицького Харчові технології.Т. 18, №1 (65). С. 143-148
Аннотация: В статті описуються проблеми, що виникають під час зберігання дріжджових виробів з пшеничного борошна. Проаналізовано фактори впливу на процес черствіння борошняних виробів. Досліджено хімічний склад хеномелесу та продуктів його переробки і обґрунтовано універсальність продуктів переробки хеномелесу при їх використанні в технології борошняних виробів з дріжджового тіста. Визначено раціональну концентрацію продуктів переробки хеномелесу рекомендовану до рецептури виробів із дріжджового тіста. Досліджено позитивний вплив фруктових напівфабрикатів із хеномелесу на процес тісто утворення і підтверджено, що їх використання скорочує тривалість процесу бродіння до двох годин. Готові борошняні кондитерські вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та покращеними фізико-хімічними властивостями. Дослідження показників крихкості та намочуваності підтверджують позитивний вплив фруктових добавок на гідрофільні властивості тіста і обумовлюють можливість пролонгованого зберігання готових виробів. Результати мікробіологічних досліджень свідчать про відсутність збудника картопляної палички у виробах із використанням продуктів переробки хеномелесу. Досліджено антибактеріальні властивості продуктів переробки і показана можливість зберігання готових виробів із дріжджового тіста з використанням продуктів переробки хеномелесу до п’яти діб.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/7684
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ГРКС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
DOSLIDZhENNYa_YaKISNIKh_POKAZNIKIV_BOROShNYaNIKh_VIROBIV_Z_KhENOMELESOM_V_PROTsESI_ZBERIGANNYa.pdf537,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь