Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи >
Статті (ННІДО ГРКС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/7684
|
Название: | Дослідження якісних показників борошняних виробів з хеномелесом в процесі зберігання |
Авторы: | Хомич, Галина Панасівна Бородай, Анжела Борисівна Горобець, Олександра Михайлівна |
Ключевые слова: | хеномелес сік пюре вичавки порошок екстракт органічні кислоти крихкість картопляна хвороба |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології ім. С. З. Гжицького |
Библиографическое описание: | Наук. вісн. Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. С. З. Гжицького Харчові технології.Т. 18, №1 (65). С. 143-148 |
Аннотация: | В статті описуються проблеми, що виникають під час зберігання дріжджових виробів з пшеничного борошна. Проаналізовано фактори впливу на процес черствіння борошняних виробів. Досліджено хімічний склад хеномелесу та продуктів його переробки і обґрунтовано універсальність продуктів переробки хеномелесу при їх використанні в технології борошняних виробів з дріжджового тіста. Визначено раціональну концентрацію продуктів переробки хеномелесу рекомендовану до рецептури виробів із дріжджового тіста. Досліджено позитивний вплив фруктових напівфабрикатів із хеномелесу на процес тісто утворення і підтверджено, що їх використання скорочує тривалість процесу бродіння до двох годин. Готові борошняні кондитерські вироби з дріжджового тіста характеризуються підвищеною біологічною цінністю та покращеними фізико-хімічними властивостями. Дослідження показників крихкості та намочуваності підтверджують позитивний вплив фруктових добавок на гідрофільні властивості тіста і обумовлюють можливість пролонгованого зберігання готових виробів. Результати мікробіологічних досліджень свідчать про відсутність збудника картопляної палички у виробах із використанням продуктів переробки хеномелесу. Досліджено антибактеріальні властивості продуктів переробки і показана можливість зберігання готових виробів із дріжджового тіста з використанням продуктів переробки хеномелесу до п’яти діб. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/7684 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ГРКС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|