Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8157
|
Название: | Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів |
Авторы: | Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна Шкляєв, Олексій Миколайович Рогова, Алла Леонідівна |
Ключевые слова: | насіння чіа хімічний склад некрохмальні полісахариди мінеральні речовини вітаміни кондитерські вироби |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | ХДУХТ |
Библиографическое описание: | Шидакова-Каменюка О.Г., Шкляєв О.М., Рогова А.Л. Аналіз хімічного складу насіння чіа як перспективної сировини для кондитерських виробів. Прогресивні техніка та технології харчових виробництв, ресторанного господарства і торгівлі Зб. наук. праць ХДУХТ, Вип.1(25). Харків, 2017. С. 80-91 |
Аннотация: | Доведено перспективність використання насіння чіа для збагачення кондитерських виробів біологічно цінним білком, харчовими волокнами, поліненасиченими жирними кислотами, мінеральними речовинами та вітамінами. Установлено, що особливості фракційного складу білкових речовин насіння чіа, наявність у них некрохмальних полісахаридів та токоферолів будуть надавати насінню піноутворювальних, водопоглинальних та антиоксидантних властивостей, що необхідно враховувати під час розроблення технологій кондитерської продукції з його використанням |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8157 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|