Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Статті (ННІДО ТБЕМС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8422

Название: Сенсорна характеристика цільнозернових та овочевих макаронних виробів
Авторы: Горячова, Олена Олександрівна
Назаренко, Валентина Олексіївна
Офіленко, Наталія Олександрівна
Котова, Зоя Яківна
Ключевые слова: цільнозернові макаронні вироби
споживчі переваги
органолептичні властивості
балова оцінка
дескриптори
дескриптивний метод
овочеві макаронні вироби
сенсорні характеристики
Дата публикации: 26-Май-2020
Серия/номер: Науковий вісник ПУЕТ Серія "Технічні науки";№1 (85), 20118
Аннотация: Предметом дослідження є органолептичні властивості цільнозернових та ово- чевих макаронних виробів. Мета статті полягає у проведенні порівняльного аналізу сенсор- них характеристик макаронних виробів підвищеної харчової цінності та визначенні пріори- тетних напрямів подальших досліджень. Для визначення сенсорних показників використано органолептичні методи дослідження, дескриптивний (профільний) метод. Виявлено, що по- зитивні складові показників «смак» і «стан після варіння» загалом переважають в усіх дослі- джених макаронних виробах. Проте, ступінь вираженості як позитивних, так і негативних складових сенсорних показників різниться залежно від виду продукції. Показано зацікавленість споживачів у макаронних виробах оздоровчої групи (передусім, цільнозернових та овочевих). Доведено доцільність застосування методу профілювання для виявлення складових поліп- шення або погіршення сенсорних показників, з метою підвищення якості макаронних виробів. Існують певні проблеми щодо сенсорних показників зазначеної продукції, шляхи усунення яких можуть стати предметом подальших досліджень.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8422
ISSN: 2518-7171
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТБЕМС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Горячова, Назаренко, Офіленко - Технічні науки - 2018.pdf1,07 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь