Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Статті (ННІДО ТБЕМС) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8422
|
Название: | Сенсорна характеристика цільнозернових та овочевих макаронних виробів |
Авторы: | Горячова, Олена Олександрівна Назаренко, Валентина Олексіївна Офіленко, Наталія Олександрівна Котова, Зоя Яківна |
Ключевые слова: | цільнозернові макаронні вироби споживчі переваги органолептичні властивості балова оцінка дескриптори дескриптивний метод овочеві макаронні вироби сенсорні характеристики |
Дата публикации: | 26-Май-2020 |
Серия/номер: | Науковий вісник ПУЕТ Серія "Технічні науки";№1 (85), 20118 |
Аннотация: | Предметом дослідження є органолептичні властивості цільнозернових та ово-
чевих макаронних виробів. Мета статті полягає у проведенні порівняльного аналізу сенсор-
них характеристик макаронних виробів підвищеної харчової цінності та визначенні пріори-
тетних напрямів подальших досліджень. Для визначення сенсорних показників використано
органолептичні методи дослідження, дескриптивний (профільний) метод. Виявлено, що по-
зитивні складові показників «смак» і «стан після варіння» загалом переважають в усіх дослі-
джених макаронних виробах. Проте, ступінь вираженості як позитивних, так і негативних
складових сенсорних показників різниться залежно від виду продукції. Показано зацікавленість
споживачів у макаронних виробах оздоровчої групи (передусім, цільнозернових та овочевих).
Доведено доцільність застосування методу профілювання для виявлення складових поліп-
шення або погіршення сенсорних показників, з метою підвищення якості макаронних виробів.
Існують певні проблеми щодо сенсорних показників зазначеної продукції, шляхи усунення яких
можуть стати предметом подальших досліджень. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8422 |
ISSN: | 2518-7171 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТБЕМС)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|