Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8486
|
Название: | Розроблення харчових раціонів резистентної дії |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна Наконечна, Юлія Григоровна |
Ключевые слова: | технологія харчовий раціон |
Дата публикации: | 2018 |
Издатель: | ПУЕТ, Полтава |
Библиографическое описание: | стаття |
Аннотация: | Метою проведеного дослідження є створення харчового раціону резистентної дії. У процесі дослідження використано стандартні методики й методику визначення комплексного показника якості. Розроблено харчовий раціон резистентної дії. У склад раціону харчування включено напої з рослинної сировини з додаванням горіхових добавок–волоського горіха молочно-воскової стиглості, перикарпію стиглого горіха та екстрактів на їх основі. Проведено порівняльний аналіз основних нутрієнтів розробленого харчового раціону. Розраховано комплексний показник якості розробленого харчового раціону (КПЯ= 100, 3 од.) щодо нутрієнтних вимог ФАО/ВООЗ (КПЯ= 76, 18 од.) та вимог науковців України (КПЯ= 99, 31 од.), який показує його високі якісні характеристики. Розроблений раціон можна рекомендувати для закладів ресторанного господарства з метою підсилення резистентності організму несприятливим факторам навколишнього середовища. |
Описание: | Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія: Технічні науки. Вип.1 ПУЕТ: Полтава, 2018. С. 64-71 |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8486 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|