Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8532

Название: Вивчення впливу мікробних полісахаридів на органолептичні та фізико-хімічні показники продуктів без борошна та глютену.
Другие названия: Study of microbial polysaccharides’ impact on organoleptic and physical-chemical parameters of protein-free and gluten-free floury products
Авторы: Михайлов, Валерій Михайлович
Самохвалова, Ольга Володимирівна
Рогова, Алла Леонідівна
Чоні, Інна Володимирівна
Ключевые слова: мікробні полісахариди
безбілковий хліб
безглютенові кекси
органолептичні характеристики
структурні та механічні властивості
Дата публикации: 2019
Издатель: «EUREKA: Life Sciences» Food Science and Technology
Библиографическое описание: Михайлов В.М., Самохвалова О.В., Кучерук З.І., Касабова К.Р., Сімакова О.О., Горяйнова Ю.А., Рогова А.Л., Чоні І.В. Вивчення впливу мікробних полісахаридів на органолептичні та фізико-хімічні показники продуктів без борошна та глютену. EUREKA: Науки про життя» Продовольча наука та технології. №6, 2019 р. С. 37-43
Аннотация: Досліджено вплив мікробних полісахаридів (МПС): ксампану, енпосану та геллану на якісні параметри борошняних виробів, які не містять білків і глютену. Формування необхідних показників якості безглютенових дієтичних хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів без пшеничного борошна важко через відсутність клейковини. Розглянуто властивості мікробних полісахаридів та можливість їх використання у продуктах без глютену. Досліджено вплив MПС на органолептичні показники безбілкового хлібу на основі кукурудзяного крохмалю та безглютенових кексів на основі борошна пшеничних зародків. Показано, що використання MПС у певних кількостях призводить до формування сприйнятливих органолептичних характеристик, збільшується питомий об’єм продукції та забезпечення еластичної структури хлібобулочних виробів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8532
ISSN: DOI: 10.21303/2504-5695.2019.001067
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Вивчення впливу мікробних полісахаридів.pdf504,3 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь