Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9196

Название: Розроблення технології соусів- дресингів оздоровчого призначення
Авторы: Наконечна, Юлія Григорівна
Пасько, Яна Олегівна
Ключевые слова: соуси
насіння чіа
волоський горіх
функціональні продукти
Дата публикации: 20-Ноя-2019
Издатель: Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі»
Библиографическое описание: Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчових ви- робництв, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, при- свяченої 45-річчю від дня заснування факультету ХТГРТБ, (м. Полтава, 20–21 листопада 2019 р.).
Аннотация: Розроблена технологія виготовлення соусів-дресингів з використанням насіння чіа, яким широко користуються дієтологи західних країн. Проведено аналіз хімічного складу, вологопоглинаючої і вологозв’язуючої здатності насіння чіа. Встановлено, що насіння чіа має більш виражену здатність до поглинання вологи. Маса його при замочуванні збільшується в 10–12 разів. Вологоутримуюча здатність насіння чіа пов’язана з утворенням гелеподібного шару навколо кожного зерна насіння, який не руйнується в процесі зберігання і використання. Отримані данні свідчать, що насіння чіа доцільно використо вувати в якості структуроутворювача при виготовленні соусної продукції. Використання насіння чіа дозволяє не тільки підвищувати поживну, біологічну і фізіологічну цінність продуктів харчування, але й отримувати продукти з певними реологічними властивостями.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9196
ISBN: 978-966-184-357-7
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Збірник тез 090_1766.pdf1,76 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь