Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9196
|
Название: | Розроблення технології соусів- дресингів оздоровчого призначення |
Авторы: | Наконечна, Юлія Григорівна Пасько, Яна Олегівна |
Ключевые слова: | соуси насіння чіа волоський горіх функціональні продукти |
Дата публикации: | 20-Ноя-2019 |
Издатель: | Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» |
Библиографическое описание: | Актуальні проблеми та перспективи розвитку харчових ви- робництв, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, при- свяченої 45-річчю від дня заснування факультету ХТГРТБ, (м. Полтава, 20–21 листопада 2019 р.). |
Аннотация: | Розроблена технологія виготовлення соусів-дресингів з використанням насіння чіа, яким широко користуються дієтологи західних країн. Проведено аналіз хімічного складу, вологопоглинаючої і вологозв’язуючої здатності насіння чіа. Встановлено, що насіння чіа має більш виражену здатність до поглинання вологи. Маса його при замочуванні збільшується в 10–12 разів. Вологоутримуюча здатність насіння чіа пов’язана з утворенням гелеподібного шару навколо кожного зерна насіння, який не руйнується в процесі зберігання і використання. Отримані данні свідчать, що насіння чіа доцільно використо вувати в якості структуроутворювача при виготовленні соусної продукції. Використання насіння чіа дозволяє не тільки підвищувати поживну, біологічну і фізіологічну цінність продуктів харчування, але й отримувати продукти з певними реологічними властивостями. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9196 |
ISBN: | 978-966-184-357-7 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|