Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9199
|
Название: | Технологічні аспекти використання плодів айви в технології морозива |
Другие названия: | TECHNOLOGICAL ASPECTS OF QUINE FRUIT USE IN ICE CREAM TECHNOLOGY |
Авторы: | Наконечна, Юлія Григорівна Тюрікова, Інна Станіславівна |
Ключевые слова: | айва пюре пектинові речовини морозиво стабілізатор |
Дата публикации: | 2020 |
Издатель: | Київський національний університет культури і мистецтв |
Библиографическое описание: | Науковий журнал «Ресторанний і готельний консалтинг. Інновації» |
Серия/номер: | Том 3;1 |
Аннотация: | Теоретично обґрунтовано та експериментально визначено технологічні параметри оброблення пектиновмісної сировини для технології молочно-фруктового морозива. Досліджено вплив рН середовища, температури та тривалості теплового оброблення айви на процес накопичення розчинного пектину. Розроблено технологію морозива з природним стабілізуючим компонентом – пюре із айви. Визначено показники якості готового продукту. Одержані результати досліджень сприятимуть розширенню практичних рішень у технологіях харчових дисперсних систем із комбінованим складом сировини, в тому числі з високим вмістом пектинових речовин плодів та овочів. Впровадження технології молочно-фруктового морозива дозволить розширити асортимент натурального замороженого десерту, урізноманітнити харчовий раціон людей, які страждають на ожиріння, серцеві та шлункові захворювання. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9199 |
ISSN: | 2617-9504 2616-7468 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|