Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9216
|
Название: | Технологія дієтичних добавок із волоського горіха |
Другие названия: | TECHNOLOGY OF DIETARY SUPPLEMENTS FROM WALNUTS |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна Пересічний, Михайло Іванович Мацук, Юлія анатоліївна Кайнаш, Алла Петрівна Буднік, Ніна Василівна |
Ключевые слова: | волоський горіх технологія молочно-воскова стиглість перикарпій дієтична добавка екстракція екстрагування |
Дата публикации: | 7-Сен-2020 |
Серия/номер: | ;28(1) |
Аннотация: | Розроблено технологію дієтичних добавок із волоського горіха для підвищення біологічної цінності напоїв.
Стан рослинних клітин горіхового залишку після екстрагування різними екстрагентами визначали за допомогою гістологічно-хімічного аналізу. Мікрофотографування обраних для ілюстрацій ділянок проводили за допомогою мікроскопу Biorex-3 ВМ-500Т із цифровою мікрофотонасадкою DCM 900 з адаптованими для даних досліджень програмами. Для математичного оброблення результатів експериментальних досліджень використовували програму Statistic v. 6.0. Дослідження показників якості дієтичних добавок проводили за стандартними методиками.
Обґрунтовано доцільність використання волоського горіха як дієтичної добавки для напоїв. Досліджено параметри екстрагування (тривалість, гідромодуль) біологічно активних речовин із плодів молочно-воскової стиглості та перикарпію стиглого горіха. Вибір екстрагентів підтверджений гістологічними дослідженнями рослинної клітини сировини після екстракції. Розроблено принципову технологічну схему приготування екстрактів. Досліджено фізико-хімічні показники дієтичних добавок із волоського горіха.
Впровадження запропонованої технології дозволить розширити асортимент натуральних дієтичних добавок та напоїв підвищеної біологічної цінності. Споживання напоїв у щоденному раціоні сприятиме покращенню загального самопочуття людини та поліпшенню якості їх життя. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9216 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|