Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9217

Название: TECHNOLOGICAL ASPECTS OF QUINE FRUIT USE IN ICE CREAM TECHNOLOGY
Другие названия: ТЕХНОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ВИКОРИСТАННЯ ПЛОДІВ АЙВИ В ТЕХНОЛОГІЇ МОРОЗИВА
Авторы: Тюрікова, Інна Станіславівна
Наконечна, Юлія Григоровна
Ключевые слова: айва
технологія
пектинові речовини
стабілізатор структури
морозиво
Дата публикации: 7-Сен-2020
Серия/номер: ;Том 3 № 1
Аннотация: Забезпечення населення високоякісними і різноманітними продуктами харчування є важливим завданням країни для досягнення високого рівня життя. Серйоз- ною тенденцією розвитку харчової промисловості є виробництво продуктів оздоровчого харчування, які сприятимуть профілактиці аліментарно-залежних захворювань, корекції діяльності захисної системи організму та відновленню порушених функцій органів і сис- тем. Серед харчових продуктів широкою популярністю користуються заморожені десер- ти, а саме морозиво. Мета роботи – дослідження технологічних параметрів одержання пюре із айви для використання в технології морозива як природного стабілізатора струк- тури.
Описание: Головні результати і висновки. Теоретично обґрунтовано та експериментально визначено тех- нологічні параметри оброблення пектиновмісної сировини для технології молочно-фрук- тового морозива. Досліджено вплив рН середовища, температури та тривалості теплово- го оброблення айви на процес накопичення розчинного пектину. Розроблено технологію морозива з природним стабілізуючим компонентом – пюре із айви. Визначено показни- ки якості готового продукту. Одержані результати досліджень сприятимуть розширенню практичних рішень у технологіях харчових дисперсних систем із комбінованим складом сировини, в тому числі з високим вмістом пектинових речовин плодів та овочів. Впрова- дження технології молочно-фруктового морозива дозволить розширити асортимент нату- рального замороженого десерту, урізноманітнити
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9217
ISSN: DOI: 10.31866/2616-7468.3.1.2020.205567
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Стаття Киъв 2020.pdf476,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь